8-годишен вкаран в болница след юмрук в стомаха от съученик

8-годишно момче е било прието в болницата в Исперих, Разградско, след като било ударено с юмрук в стомаха от свой съученик. Разправията между момчетата е станала в столовата на ОУ „Хр.Ботев” в петък.

Второкласниците се били наредили да си вземат обяда, когато едното момче опитало да пререди свой съученик. Двамата се скарали и едното дете ударило другото в лицето. То пък му върнало като стоварило юмрук в стомаха му. Предизвикалият разправията и получил отговор на агресията, се привил. Прилошало му и бил извикан училищният фелдшер, който звъннал на тел.112. Екипът на Спешна помощ решил да закара момчето в болницата за преглед, където го оставили под наблюдение. Момчето е изписано в неделя, съобщи директорката на училището Емилия Стоева.

Тя е информирала писмено Общината в Исперих и отдела за закрила на детето. Бил е повикан бащата на момчето, което е предизвикало размяната на удари и после е попаднало в болницата. Той обяснил, че непрекъснато му обяснявали да не проявява агресия, тъй като били наплашени от новините за пострадали деца.

С другия родител щели да имат среща в понеделник, тъй като бил извън града.

Директорката съобщи, че не са имали други случаи на агресия между децата. Класната на двете момчета била изненадана от проявата им, тъй като досега не са показвали такова поведение и вражда.

Пращането на момчето в болница било по-скоро превантивна мярка, тъй като всички били наплашени след софийския инцидент, при който се стигна до смъртта на дете след агресия от друго дете.

Коментари

Задължително поле