8-годишно момче е сексуално насилвано и заснето с камера

Снимка: БТВ

Видеоклип, който показва брутално насилие над дете, се разпространява в социалните мрежи. 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера, предаде БТВ.

На адреса на семейството детето го няма, нито майка му. Неговата баба сподели, че не знае подробности и нямала сили да гледа бруталните кадри. Допълни, че майката е на работа, а бащата отдавна е изоставил семейството. Благодарна е обаче, че детето е живо.

Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище. По информация на роднините му, момченцето е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях.

От училището твърдят, че детето не е идвало от 7 януари. Екип го е търсил, но не е намерил - нито него, нито майка му. "Кординационният екип на училището е ходил няколко пъти в това семейство. Аз самата бях миналата седмица - изключително бедно семейство. Живее в една стая при изключително лоши битови условия", коментира Латинка Ковачева, директор на 94 СОУ "Димитър Страшимиров".

От Агенция закрила на детето констатират, че върху момчето е извършено тежко сексуално насилие. Според тях условията в семейната среда са добри.

"С детето работят психолози, на него му е оказана кризисна интервенция, за него продължава да се грижи майката" каза Миглена Аръшева, началник на отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане", Слатина.

Според социалните работници детето е водено на училище, но не е допускано. От училището отрекоха. По случая е образувано досъдебно производство и са задържани две непълнолетни лица.

Коментари

Задължително поле