80 хил. лв. спестява новото осветление по бул. „България“ 630 хил. лв. струва ремонта

Сменят лампите по столичния бул. „България“.

Ново осветление по столичния булевард „България“ ще спести на годишна база 80 000 лв. на общината от пари за уличен ток. „Започнахме цялостен ремонт на уличното осветлението по бул. „България“. Подменят се всички осветителните тела в участъка от бул. „Черни връх“ до резиденция „Бояна“, като новите са с LED технология, която осигурява по-добро осветление и спестява значителни средства за електроенергия“, коментира столичния кмет Йорданка Фандъкова. Зам.-кмета на София Евгени Крусев допълни, че спестените средства ще бъдат разходвани за закупуване на нови осветителни тела в други части на София.

До края на септември лампите в целия участък ще бъдат подменени, като в това се включват и пътните възли на Околовръстния път, на бул. „Черни връх“ и на бул. „Пенчо Славейков“. Инвестицията е на стойност 630 хил. лв.

По повод исканието на жителите на „Владая“ за улично осветление, Крусев заяви, че за това отговаря АПИ.

 

Ще сменят цялостно настилката

Ремонт на „Орлов мост“ от 11-ти до 17-ти август

От 11-ти до 17-ти август предстои ремонт на „Орлов мост“, обяви зам.-кметът на София Евгени Крусев. Той коментира пред журналисти, че кръстовището няма да бъде затваряно цялостно, а ще се правят стеснения. В момента се подготвя организацията на движението съвместно с „Пътна полиция“.

Столичната община ще подмени настилката по бул. „Цариградско шосе“ при площад „Орлов мост“ със специална нова технология, при която не се получават така наречените вълнички. Ще се действа в обхвата на самото кръстовище и няколко стотин метра нагоре в посока „Плиска“. Общината предвижда да подмени настилката в дълбочина, да положи няколко пласта асфалт, който да може да понесе тежкото движение по кръстовището, обясни преди дни зам.-кмета Евгени Крусев. Ремонтът ще струва на Столична община около 200 хиляди лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.