90 хил. евро за къща край Велико Търново

Жилищата във Велико Търново много поскъпнаха.

Поне 70 хил. евро за дом с една спалня

Идват германци и французи

В района на Велико Търново най-голямо е търсенето на къщи от средния ценови диапазон. Най-често купувачите са готови да дадат между 60 хил. и 90 хил. евро. На пазара има къщи с такива цени, но те се нуждаят от ремонт. Цените на наскоро ремонтираните къщи са по-високи, разказаха брокери на имоти.

Жилищата във Велико Търново и района около града значително поскъпнаха. Цените на апартаментите ново строителство във Велико Търново са между 850 евро и 1900 евро за кв.м в зависимост от локацията и етапа на изграждане на сградата. Най-често апартаментите с една спалня струват между 70 хил. и 85 хил. евро, а цените на жилище с две спални достигат до 120–130 хил. евро. При старото строителство цените също нарастват и достигат около 1000 евро/кв.м. Голямото поскъпване се дължи на повишаването на цените на строителните материали и на труда.

Въпреки високите цени на имотите във Велико Търново, купувачи не липсват. Продължава търсенето и на крайградски и селски имоти в региона. Най-голям интерес има към населени места близо до града, с добра транспортна връзка и наличие на аптека, хранителни магазини, банкомат и други удобства.

Някои от установилите се през последните години англичани напускат района, продават къщите си и се връщат в Англия. Сред причините за това е поскъпването на живота в България и необходимостта да имат бърз достъп до медицинска помощ. Но към региона има интерес от страна на хора от Германия, Франция, Белгия, Холандия и други европейски държави. Освен около Велико Търново, търсят имоти и около останалите общински центрове в района като Павликени, Дряново, Севлиево и Трявна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти