91% искат дрешник в жилището си

Почти всички купувачи на луксозни имоти искат жилището им да има дрешник, докато на кабинет държат само 43%.

Едва 43 на сто държат да имат кабинет

Три четвърти от хората избират парно

Купувачите на луксозни жилища в България държат повече в дома им да има дрешник, отколкото кабинет. Малко под половината (43%) от анкетираните от консултантска компания на пазара на имоти държат на кабинет в дома си, докато почти всички (91%) искат дрешник. Проучването е направено в София сред хората от средния и висш мениджмънт в големите компании.

“Очаквахме по-голям процент от хората да търсят кабинети в домовете, тъй като работят все повече от вкъщи. Може би заради факта, че трябва да прекарват повече време у дома, те търсят по-уютно разпределение и затова делът на желаещите кабинет е по-нисък”, коментира Николай Желев, мениджър “Жилищни имоти” в консултантската компания. Трима от всеки четирима, търсещи апартамент, избират парно, а при търсещите къща - газ (27%), парно и отопление на термопомпа (16%).

При избора на жилище от огромно значение е локацията на имота. “Перспективата на новите квартали в столицата привлича хората, готови да инвестират дългосрочно в имот. Тези райони обикновено са най-желани от семейства с деца, търсещи качествена и спокойна среда. И в повечето случаи бързо намират съмишленици сред бъдещите си съседи. От особено значение при избора на локация са разбира се и изградената инфраструктура, добрата транспортна обезпеченост и социалната среда”, допълва Николай Желев. Наред с това изискване на преобладаващата част от хората е имотът да е близо до парк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти