912 евро на месец на жилище в Лондон

Столица срещу провинция

Само в Никозия е по-евтино

Жителите на Лондон трябва да платят най-голяма премия над нивото на наемите за жилища в страната.
Лондон е европейската столица, в която наемателите на жилище плащат най-висока премия над средното ниво на наемите в национален мащаб, показват данни на сайт за имоти под наем. От сайта са анализирали разходите за наем на жилище в европейските столици и средните наеми в съответните държави, за да установят в кои столици е най-скъпо да живееш в сравнение със страната като цяло.

Според проучването наемът на жилище в столичен град в Европа би струвал средно 860 евро на месец, което е с 35% повече от наема на имот извън столицата (635 евро). В Лондон обаче премията, която наемателите плащат, достига 133%, като там наемът е 1912 евро на месец в сравнение със средния наем за Острова като цяло в размер на 820 евро.

В Париж тази премия също е доста висока - наемателите във френската столица трябва да отделят 1149 евро на месец за жилищните си нужди, докато средният наем в страната е 664 евро. Оказва се, че премията за живот в Париж е 73%.

Стокхолм е на трето място по отношение на висока премия, като средният месечен наем там е с 59% по-висок отколкото за Швеция като цяло.

В други градове в Европа разликата между наемите в столицата и страната не са толкова значителни. Такива са Люксембург (3%), Рига (14%) и Брюксел (16%).

Столицата на Кипър Никозия е единственият град, в който наемите на жилищата са по-ниски от тези за страната като цяло. Със среден месечен наем от 499 евро жилищата в столицата са с 9% по-изгодни от средното ниво за Кипър (549 евро).

“Решението да живееш в столица, независимо коя, почти винаги ще ви струва по-скъпо заради силното търсене на имоти и често ограничената наличност. Това се определя най-вече от хората, които се местят заради работата си, тъй като тези градове обикновено предлагат повече възможности за професионална реализация”, коментира Надя Бът, мениджър на сайта за имоти под наем.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти