95 млн. лв. за детска болница (обзор)

Лечебното заведение вероятно ще е в двора на Александровска болница, където има недостроен обект от 80-те години.

Обявена е обществена поръчка

Обществена поръчка за изграждане на Национална многопрофилна детска болница откри министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във вторник, 9 юли. Максималната стойност на поръчката е 95 442 000 лв. с ДДС и е за проектиране, строителство и авторски надзор. Крайният срок за подаване на офертите е до 20.08.2019 г., 17.30 часа, в деловодството на здравното министерство. Отварянето на постъпилите предложения ще се състои на следващия ден - 21.08.2019 г. в сградата на ведомството.

Очакванията са през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на Националната многопрофилна детска болница.

До поръчката се стигна след като в края на миналата година Министерският съвет реши на свое заседание, че многопрофилна детска болница в столицата ще бъде изградена, а с процедурата се заеха две работни групи с широк кръг от експерти и професионалисти от всички области на медицината.

Националната педиатрия по всяка вероятност ще е в двора на Александровска болница, където има недостроен обект от 80-те години на миналия век.

Коментари

Задължително поле