Любими рецепти с картофи

Любими рецепти с картофи

Ако картофите бяха по-диетични, може би щяхме да ги хапваме с удоволствие всеки ден. Днес сме ви подготвили няколко много добри рецепти за дните, в които ще се насладите на вкуса на картофикте.

Картофи соте с бекон

Вкусно и лесно ястие, което може да приготвите както за обяд, така и за вечеря. Ще са ви нужни:

  • 1 килограм картофи
  • 250 грама бекон
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • Копър
  • 60 грама масло
  • Черен пипер и сол

Първо трябва да нарежете картофите като за салата. Сварете ги и прецедете от водата. В тиган затоплете малко зехтин и сложете бекона, който предварително трябва да нарежете на ситно. След като беконът е почти готов го махнете от тигана.

Добавете маслото, разтопете го и задушете лука и чесъна. Добавете картофите и копъра. Гответе около 10  минути, добавете подправките и бекона, и сервирайте.

Картофи Карбонара

Картофите Карбонара са страшно вкусни и не са трудни за приготвяне. За да ги направите, ще са ви нужни:

  • 5-6 броя картофи
  • 200 грама бекон
  • Олио
  • Вода
  • Мащерка
  • 1 глава лук
  • 250 милилитра вода
  • Настърган кашкавал
  • Сол, пипер и чесън на прах

Първо сварете добре картофите, обелете ги и внимателно нарежете на филийки. В тиган запържете бекона докато стане златист, заедно с лука. В друг съд за готвене сипете сметаната, кашкавала и подправките. В тавичка, намазана с олио или масло наредете картофите, изсипете лука и бекона. Залейте всичко със соса и печете около 20 минути на 180 градуса. Когато ястието придобие коричка е готово за консумиране.

Пълнени картофи с кашкавал и масло

Това е перфектната гарнитура за редица ястия, но определено става и за основно хапване. Ще ви трябват:

  • 6 големи пресни картофа
  • 150 грама масло с билки и подправки
  • 200 грама кашкавал
  • Чедър
  • Заквасена сметана
  • Лук

Първо трябва да измиете добре картофите, без да ги белите. Поставете в подсолена вряща вода за няколко минути, докато не омекнат малко. С остър нож нарежете картофите на филийки, като не режете до края. Целта е картофът да остане цял. 

Слагахте маслото и кашкавала на всяко резенче, за да напълните картофите. Полейте ги със зехтин и ги поставете да се изпекат във фурна затоплена на умерена температура. Когато са готови ги поръсете с чедър и сервирайте с малко заквасена сметана, в която може да сложите лук.

Най-четени