Ако картофите бяха по-диетични, може би щяхме да ги хапваме с удоволствие всеки ден. Днес сме ви подготвили няколко много добри рецепти за дните, в които ще се насладите на вкуса на картофикте.
Вкусно и лесно ястие, което може да приготвите както за обяд, така и за вечеря. Ще са ви нужни:
Първо трябва да нарежете картофите като за салата. Сварете ги и прецедете от водата. В тиган затоплете малко зехтин и сложете бекона, който предварително трябва да нарежете на ситно. След като беконът е почти готов го махнете от тигана.
Добавете маслото, разтопете го и задушете лука и чесъна. Добавете картофите и копъра. Гответе около 10 минути, добавете подправките и бекона, и сервирайте.
Картофите Карбонара са страшно вкусни и не са трудни за приготвяне. За да ги направите, ще са ви нужни:
Първо сварете добре картофите, обелете ги и внимателно нарежете на филийки. В тиган запържете бекона докато стане златист, заедно с лука. В друг съд за готвене сипете сметаната, кашкавала и подправките. В тавичка, намазана с олио или масло наредете картофите, изсипете лука и бекона. Залейте всичко със соса и печете около 20 минути на 180 градуса. Когато ястието придобие коричка е готово за консумиране.
Това е перфектната гарнитура за редица ястия, но определено става и за основно хапване. Ще ви трябват:
Първо трябва да измиете добре картофите, без да ги белите. Поставете в подсолена вряща вода за няколко минути, докато не омекнат малко. С остър нож нарежете картофите на филийки, като не режете до края. Целта е картофът да остане цял.
Слагахте маслото и кашкавала на всяко резенче, за да напълните картофите. Полейте ги със зехтин и ги поставете да се изпекат във фурна затоплена на умерена температура. Когато са готови ги поръсете с чедър и сервирайте с малко заквасена сметана, в която може да сложите лук.