Содата за хляб може да е опасна

Автор: Труд
Содата за хляб може да е опасна

Потушава киселините, но предизвиква камъни

Содата за хляб е изпитано средство срещу киселини, тежест и болки в стомаха, но лекарите не я препоръчват за честа употреба. Причината е, че тя рязко променя киселинността в стомашно-чревния тракт, което може да задълбочи проблемите и след преминаването на действието є киселините и болките да се увеличат.

Затова содата е забранена за хора, страдащи от язва и гастрит - точно тези, които най-често я употребяват, както и за хората с диабет, вътрешно кървене и рак в трети и четвърти стадий. Не бива да я употребяват и тези, които имат ниска киселинност на цялото тяло. Продължителното приемане на сода може да доведе до образуване на камъни в жлъчката и бъбреците.

Най-четени