ВУЗ-ове удължават срока за прием

Много от университетите са предпочитани от български младежи

Университети в Западна Европа удължават сроковете за кандидатстване на студенти заради блокадите, въведени в рамките на пандемията от COVID-19, съобщиха от международния проект „Световно образование”.

Две от предпочитаните от български младежи дестинации за обучение - Германия и Нидерландия, удължават сроковете за прием за учебната 2020/2021 съответно с месец и с два месеца. Германската система за кандидатстване Hochschulstart ще заработи на 1 юли, вместо на 15 април. А от 1 май до 1 юни ще е срокът за прием във ВУЗ-ове в Нидерландия.

Великобритания, в която по принцип се кандидатства година по-рано (до 15 януари), е удължила срока за потвърждаване на място в желаните първи два университета с две седмици - от 5 на 20 май. Броят на българите, заявили желание да се обучават на Острова до 15 януари е бил 1710, като се очаква той да нарасне след удължените срокове.

Засега няма удължаване на сроковете за прием във висши учебни заведения в Австрия и Италия.

Във Великобритания и Нидерландия се запазват условията за прием, таксите за обучение, както и възможностите за кредитиране на чуждестранни студенти, посочват от „Световно образование”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"