Ген. Мутафчийски за д-р Илияна Иванова: Отиде си един достоен български лекар

Ръководителят на Националния оперативен щаб, генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, изрази съболезнования по повод смъртта на 43-годишната лекарка от Сливен, д-р Илияна Иванова, която почина, след заразяване с коронавирус и възникнали остри усложнения.

Секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов съобщи по-рано днес, че при нея инфекцията се е развила изключително бързо. Трагичната вест за кончината й потресе Сливен, колегите и десетките пациенти на д-р Иванова.

"Отиде си един достоен български лекар, останал на висотата на нашата професия! Лекар, който до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но загуби битката за собствения си живот", заявява проф. Мутафчийски в позиция, публикувана от пресцентъра на ВМА.

"Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Иванова, част от екипа на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен. Светла памет!", допълва шефът на ВМА.

Съболезнования изказа и директорът на "Пиогов" проф. Асен Балтов. "Това е най-тежката присъда за професионалния стоицизъм", написа той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"