До 4000 евро за квадрат в затворени комплекси

Вдъхват живот на бивши фабрики

До 4000 евро стига квадратният метър на жилищата в затворени комплекси в полите на Витоша. Те са изключително скъпи, тъй като предоставят изцяло нов, модерен начин на живот. Модерният подход при планирането на жилищните проекти е фокусиран върху здравето, комфорта и безопасността на хората. Според имотните експерти ключовите фактори за успешната пазарна реализация на жилищните проекти са три - среда, локация и инфраструктурна обезпеченост. “Клиентът иска да плаща за зелена среда”, каза експертът Бистра Друмева. Друга тенденция е, че смарт технологиите в домовете ни стават все по-търсени.

Клиентите, които могат да си позволят този начин на живот, са семейства на ръководни позиции, които често взимат ипотечни кредити, за да доплатят цената на сделката. Те купуват апартаменти предимно на етап проект, тъй като знаят какво искат от жилищата си. Трябва да са големи, с площ над 80 кв. метра. На обратното мнение, обаче са някои чужди инвеститори, според които тенденцията от Чехия, Великобритания и Германия за намаляване на жилищната площ в бъдеще ще се забелязва все по-често и у нас.

Междувременно инвеститори вдъхват живот на бивши фабрики в столицата. Те се превръщат в многофункционални комплекси с вече изградена инфраструктура. Такъв проект се изгражда в Бояна на мястото на бивш завод за фото хартия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"