Ева Лонгория: Обичам спортуващи мъже

Крадях банани от снимачната площадка

Никой няма нужда от 75 рула тоалетна хартия

След развода изпаднах в ужасно състояние и постоянно бях в депресия. Диетата ми се състоеше от кафе

Не понасям цензурата. Казвам това, което чувствам и мисля, че хората уважават честното и открито говорене

На 18 години е трудно да имаш истински дълбоко и важно интимно изживяване. Тогава просто не знаеш какво правиш

Преди броени дни Ева Лонгория навърши 45 години и посрещна празника в условията на пандемия и глобално затваряне на почти цялата шоубизнес индустрия. Тя продължава да е в превъзходна форма и пусна няколко свои домашни снимки без грим като призова всички да си стоят вкъщи. Eва Лонгория е гореща латино лъвица със силно сексуално излъчване. Тя стана световна знаменитост с ролята си в сериала „Отчаяни съпруги“ и оттогава не е спирала да работи на високо ниво. Родена е в Тексас, има мексикански произход и е едно от изящните олицетворения на американската мечта. В последно време се изявява и като продуцент на кулинарни документални поредици.

- Ева, как една актриса като вас живее в социална изолация покрай пандемията?

- Обичам да се шегувам, че карантината не е проблем за мен тъй като аз и без това не харесвам особено много хората и да бъда сред тях. Сега е златно време за интроверти. Онзи ден споделих с мои последователи, че и недостигът на тоалетна хартия не е особено голям проблем за мен. Вкъщи имаме свръхмодерна тоалетна с всякакви футуристични функции и приспособления. Прави всичко. Вижте, важно е човек да запази чувството си за хумор в тези времена.

- Какво мислите за паническото пазаруване?

- Никой няма нужда от 75 рула тоалетна хартия или 75 порции пилешко. Не е ОК и да се изкупуват всичките дезинфектанти и антибактериални гелове за ръце. Така не остава за другите и така те са по-уязвими към вируса.

- Какви съвети давате на почитателите си?

- Сега е време да си останете вкъщи и да бъдете добри с близките си. Да проверите как са възрастните ви съседи, ако имате такива. Дали не се нуждаят от нещо, дали им трябва храна. Сгответе им нещо, но не забравяйте ръкавиците.

- Колко важна е за вас домашно приготвената храна?

- Страшно важна е. Сега има рекорден интерес към храната, към готвенето и цялата магия на кулинарното изкуство. Независимо дали сте вегани, дали избягвате глутена и лактозата, всички сякаш обръщаме по-голямо внимание на това, което ядем. Станали сме по-селективни и взискателни към съдържанието на хладилника, а оттам и в чинията.

- Кога развихте своя интерес към храната?

- Интересувам се по-професионално от 20 години. Моята менторка в кулинарията е Долорес Хуерта – една от създателките на организацията United Farm Workers. Важно е да обърнем внимание на състоянието и качеството на живот на хората, които се грижат да имаме какво да ядем – фермерските работници. Понякога техните условия на работа са потресаващи. Хората казват, че искат да ядат органик храни защото не искат да консумират пестициди. Но за мен е важно и самите работници да не бъдат постоянно в среда, в която се пръска с пестициди.

- Много филмови и телевизионни изпълнителки са имали хранителни разстройства, заради очакването винаги да са слаби. Какво мислите за отношенията на Холивуд с храната?

- Много болна тема. Толкова пробиващи млади актриси буквално гладуват, за да могат да се уредят с малки роли в някоя продукция. Живеят по три в някакво скапано апартаментче с една спалня в Холивуд, подлагат се на всякакви лишения, за да се озоват на екрана, макар и за малко. Когато за бях на ниво статист, за мен беше много важно да се храня добре. Дори крадях банани от снимачната площадка. Моята съквартирантка пък крадеше тоалетна хартия. Беше ужасно. Един път се обадих на родителите ми разплакана. Нямах никакви пари и майка ми ми изпрати 20 долара по пощата. Това беше достатъчно, за да възроди оптимизма ми.

- А кой ви научи да готвите?

- Леля ми Елза. Тя беше в кетъринг бизнеса. Не нея посветих готварската си книга. За мен приготвянето на храна е като терапия. Хубавата храна е в основата на доброто здраве. А то е най-важно – моето и на моето семейство.

Помня, че след развода ми с Тони Паркър през 2011-а изпаднах в ужасно състояние и постоянно бях в депресия. Диетата ми се състоеше от кафе. Изобщо не се хранех и това само засили страданията ми.

- Трудно ли е да поддържате здравословни отношения като актриса?

- Много. Това, което унищожава толкова много холивудски бракове и връзки не е изневярата, а натоварените работни графици. Трудно е да имаш хармонични отношения с мъж, когато и двамата снимате по 14 часа на ден.

- Какво търсите в един мъж?

- Обичам спортуващи мъже. Либидото ми веднага спада, когато видя мъж, който не се интересува от никакъв спорт. И тук трябва да подчертая, че не броя видео игрите за спорт. Преди години излизах с един маниак на тема видео игри и исках да се гръмна.

- Вие обичате да изказвате свободно мнението си. Притеснявате ли се от обществена критика?

- Никога не съжалявам за това, което съм казала. Не понасям цензурата. Казвам това, което чувствам и мисля, че хората уважават честното и открито говорене. Толкова по-хубаво е от лицемерието и интригантството.

- Какво мислите за определения като „секс символ“?

- Неизбежни са в тази професия. Лично аз късно открих своята истинска сексуалност. Бях поне на 30. Защото на 18 години е трудно да имаш истински дълбоко и важно интимно изживяване. Тогава просто не знаеш какво правиш.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"