Жена загина при катастрофа на Е-79 край Ребърково

Тежка катастрофа на международния път Е-79 край мездренското село Ребърково взе жертва. Инцидентът е станал към 14:30 ч. Лек автомобил, управляван от жена на около 60 г., е идвал от София, когато внезапно напуска своето платно и се удря в идващия насреща камион. На място загива водачката на леката кола. До нея на предната седалка е пътувал баща й, който е невредим, предава БТВ.

Според шофьора на камиона, чиято проба за алкохол е отрицателна, колата е излетяла към него като куршум. Той е невредим, опитал е да избегне сблъсъка, но не е успял. Част от движението се отклонява през Искърското дефиле, но откъм Ботевград колоната от чакащи е огромна. Очаква се движението да бъде затворено още поне час. В момента инцидентът се разследва.

Въведеният обходен маршрут за всички превозни средства в посока София е по път II-16 Ребърково - Елисейна - Своге - София. Обходният маршрут в посока Мездра е по път III-161 Лютидол - Ребърково, като водачите на МПС над 10 т изчакват на място. Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и със съобразена скорост, съветват от АПИ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"