Животът в хармония с природата отдалечава вирусните инфекции

Срещу COVID-19 трябва да заложим и на добрите мисли и послания

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 47 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Сезонните плодове, суровите зеленчуци, соковете фреш, покълналите семена и суровите семки и ядки съдържат най-необходимите за стабилния имунитет вещества в оптимална за усвояване форма.

Медицинският център на д-р Емилова преустанови работата си заради опасностите от COVID-19. При нормализиране на обстоятелствата ще бъде отворено. Пазете се и спазвайте съветите на здравните власти!

Живеем във времето на може би най-бързо разпространяващата се масова пандемия в историята - тази на COVID-19. Избухването є е резултат от множество предпоставки. Огромната численост и гъстота на човешката популация, съвременните свръхбързи средства за транспорт, дългото пребиваване в затворени пространства, вредностите на пренаселените мегаполиси са все обстоятелства, отдавна поставили съдбовния въпрос - кога ли ще се случи.

И ето - пандемията вече е факт и е в състояние да промени до неузнаваемост света- такъв, какъвто го познаваме. Възможно е да постави началото на друга епоха, но и да отвори нова страница в живота на всеки от нас. Какво можем да направим, за да помогнем на себе си и на останалите?

На първо място трябва да съхраним психиката си, което в условията на домашна изолация и поток от обезпокоителни новини вероятно не е лесно. Но страхът, паниката и безпокойството, веднъж възникнали, се преодоляват трудно и могат да отключат психосоматични състояния с лоши последствия. Сега имаме време за сън, така че нека си го осигурим. Важна е не само продължителността, а и качеството и времето, в което спим. Добре е да си лягаме не по-късно от 22-23 часа, а ако не можем лесно да заспим - да си помогнем с чай от маточина, лавандула или дилянка.

От голямо значение са мислите, с които заспиваме и се събуждаме. Те трябва да бъдат приятни, изпълнени с позитивизъм и надежда. Нека съзнателно прогоним страховете, съмнението и отчаянието. Само така ще се будим отпочинали и с необходимата енергия да се справим успешно със ситуацията.

Всички големи епидемии в последните десетилетия - СПИН, луда крава, атипична пневмония, птичи и свински грип, ебола бяха свързвани с природни резервоари в животинския свят. Там виреят огромно количество вируси, които лесно могат да мутират, прехвърляйки се върху човека. Следователно всеки необмислен контакт с диви или домашни животни може да бъде опасен и най-вече консумацията на необработена животинска храна. Много по-здравословно и безопасно е да сме вегетарианци!

Природосъобразното хранене и лечебното гладуване под лекарски контрол могат да ни направят частично или напълно невъзприемчиви към широк кръг инфекции. Опитът в нашия медицински център го доказва. В продължение на близо 3 десетилетия в групата на спазващите програма с плодове, чай и мед не е имало масово заболяване от сезонен грип и простуди. Възниквали са единични случаи, които бързо са се възстановявали, обикновено без лекарства. Обяснението е, че докато тялото ни се чисти и почива от тежкото храносмилане, успява да се пребори успешно със заразите. Не случайно когато се разболеем, губим апетит. Това е древен, заложен от природата инстинкт - ключ към естественото оздравяване.

Все още има много неизвестни, свързани с коронавируса. Как ще се развива епидемията и ще има ли повторни вълни? Траен ли ще е имунитетът след преболедуване? Ще бъдат ли създадени антивирусни лекарства и ваксини? Колко бързо ще мутира вирусът и ще остане ли трайно в човешката популация? Дали сегашната ситуация не е само фаза от един глобален пандемичен цикъл, за който все още знаем твърде малко?

Понякога най-важните отговори идват директно от природата. Преобладаването в храната на сурови растителни продукти може бързо да възстанови отслабената защита на организма. Сезонните плодове, суровите зеленчуци, соковете фреш, покълналите семена и суровите семки и ядки съдържат най-необходимите за стабилния имунитет вещества в оптимална за усвояване форма. Те задължително трябва да присъстват като основната част от менюто ни в този критичен период.

Лукът, празът, чесънът и хрянът ни помагат в борбата с инфекциозните агенти по свой специфичен начин. Фитонцидите в състава им лесно се излъчват и дори от дистанция убиват микробите. Благодарение на сложния органичен състав и относителната си безвредност, етеричните масла могат да унищожават вируси, бактерии и гъби, както в организма, така и в околната среда. Основното им предимство е възможността да се прилагат по различни начини. Маслата от карамфил, мащерка, евкалипт, канела и чаено дърво могат да се изпаряват в помещението, да се използват за масаж, за гаргари, инхалации и дори да се приемат вътрешно, след одобрение от специалист. Някои от химическите им съставки проникват директно в живите клетки, където оказват своя мощен антивирусен ефект. Това уникално за организма действие обаче имат само качествените етерични продукти от доказани производители.

Тъй като разпространението на епидемичният процес се опира на 3 основни компонента - източник на зараза, механизъм на предаване и възприемчиви индивиди, нека не подценяваме опасността и да спазваме стриктно всички задължителни и препоръчителни противоепидемични мерки. Домашната изолация, избягването на директни контакти, редовното миене на ръцете и носенето на маски несъмнено ще доведат до самоограничаване на епидемията, давайки ни безценна преднина в борбата за пълното ликвидиране на COVID-19.

Нека времето за изолация бъде и време за размисъл. Защо да не помислим как да се грижим по-добре за природата около нас, така че да сме в оптимално равновесие с нея. Да си припомним също, че ресурсите, които ни предлага Земята, не са безкрайни и неизчерпаеми. Хубаво би било и да потърсим път към вътрешен мир и любов, които по-често да предаваме на околните и тъй като всичко във вселената е свързано, вероятно злото по-бързо ще си отиде от нас.

 

Изпитана рецепта на доктор Емилова

При грип, ангини, синузити, бронхити, бронхопневмонии и други възпалителни заболявания

1 ч. чаша изцеден в момента лимонов сок и 3-4 суп. лъж. пчелен мед се разбъркват на водна баня до сгорещяване. Течността се сваля от огъня, преди да е завряла. После се пие на малки глътки в продължение на 1-2 часа, като може да се разреди с вода. Повтаря се на следващия ден до пълното отшумяване на оплакванията. При децата - дозата е по-малка и винаги се разрежда с вода.

 

Съавтор на статията на д-р Емилова е д-р Красимир Милев

Той е първият лекар, започнал работа с нея преди 22 години. Като главен лекар на медицинския център, прилага натуралните форми на лечение на десетки хиляди свои пациенти, помагайки им да достигнат естественото равновесие на организма, наречено здраве. През 2014 г. д-р Милев получава докторска степен от Борда по алтернативна медицина в Калкута и става член на Международната организация на холистичните терапевти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"