Завръщане във Втората световна война

“Свят в пламъци” - нова поредица с глобален размах

Сред звездите в драмата са Шон Бийн и Хелън Хънт

Осемдесет години след началато на Втората световна война един драматичен сериал хвърля мост към миналото и се опитва да разкаже историите на различни хора, изправени пред най-унищожителния конфликт в човешката история. Поредицата в седем части “Свят в пламъци” предлага зрелищна визуална реконструкция на ключови събития от края на 30-те и началото на 40-те години на миналия век плюс ансамблов актьорски състав, предвождан от световните звезди Шон Бийн и Хелън Хънт.

В началото на октомври Epic Drama, най-новият ТВ канал от семейството на TV1000 и Viasat History, направи ексклузивна премиера на вече международно признатата тв драма във Варшава. Столицата на Полша е един от главните театри на събитията в сериала, наред с Берлин, Париж и Манчестър.

Младите актьори в главните роли Джона Хауер-Кинг и Джулия Браун, изгряващата полска звезда Зофия Вихуач и полските актьори, познати от сериала “Студена война”, Томаш Кот и Борис Жик, се срещнаха с журналисти от Полша и целия регион на Централна и Източна Европа в прочутия културен център “Конесер” в район Прага на Варшава, за да отбележат предстоящата на 10 ноември премиера.

В рамките на предпремиерия ден имаше прожекция на първи епизод на “Свят в пламъци” в кинозалата на автентична фабрика за водка, част от комплекса Конесер, както и индивидуални интервюта за гостуващите журналисти с продуцентите и актьорите от продукцията, официална гала вечер на характерния за канала лилав килим и тематично парти с музика от 30-те години на миналия век.

Сниман на множество локации в Европа, включително Полша, Германия, Франция и Обединеното кралство, “Свят в пламъци” разказва за първата година на Втората световна война в 7 едночасови епизода, като започва с окупацията на Полша от страна на Германия през септември 1939 г. и завършва с битката за Британия.

“Свят в пламъци” дебютира по Epic Drama на 10 ноември 22:00 часа в България, Естония, Гърция, Турция, Латвия, Литва, Румъния и Украйна, в 21:00 централноевропейско време в Хърватия, Чехия, Унгария, Сърбия и Словения и в 21:30 в Полша.

 

Многото лица на Варшава

Градът, който възкръсва от пепелта

Някои от ключовите сцени в “Свят в пламъци” са заснети във Варшава. Сгради, площади, улици, църкви, нощни светлини – полската столица е чудесна локация за исторически епос и придава автентичност и размах на поредицата. А кадрите с разрушенията припомнят за болезненото, но в крайна сметка героично минало на Варшава. Наричат го градът Феникс, защото на няколко пъти възкръсва от пепелта. През 1944-а година, след въстанието във Варшава, Хитлер нарежда на немските войски да изравнят целия град със земята преди настъпването на Червената армия. Над 85% от сградите са взривени от специални отряди. След войната градът е в развалини. И се зпочва епохалното възстановяване на исторически улици и сгради, площади, църкви, замъци. Целият стар град е издигнат от руините и възстановен едно към едно със славното минало. А отвъд него започват и нови строежи и разширения. Днес Варшава комбинира чара на историческия европейски град с космополитната естетика на XX и XXI век.

Столицата на Полша е един от най-големите градове в Европейския съюз. Прочутият и противоречив за много поляци Дворец на науката и културата се издига на 237 метра – най-високата сграда в страната. Сталиниският небостъргач от 50-те години на миналия век предлага площадка за наблюдение с изумителни гледки към града и се е превърнал във внушителна туристическа атракция.

От двете страни на река Висла, градът предлага изобилие от интересни сгради, улици, паркове, барове, ресторанти... Варшава носи тежестта и отговорността на историята, но днес е модерно и красиво място за приключения и сладки спомени. Красивите полски момичета, легендарните водки и ореховият ликьор са гаранция за това.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владислав Апостолов

Този уебсайт използва "бисквитки"