Заменят двустайните домове с по-големи

Купуват предимно ново строителство

Нараства търсенето на тристайни жилища в Бургас, заявиха брокери на имоти. Благодарение на изгодните банкови условия много собственици на двустайни жилища взимат решение да продадат апартамента си и да купят по-голям, за да осигурят по-голямо удобство на семействата си. В Бургас най-голям е интересът към жилищата ново строителство. Купуват се както жилища на етап “в строеж”, така и готови, завършени апартаменти.

Няколко са факторите, оказващи влияние върху състоянието на имотния пазар в града - демографски тенденции, икономическа и социална среда. През последното десетилетие градът се превърна в пример за успешна реализация на инфраструктурни проекти, което значително подобри облика му. Освен за живеене, градът предлага и възможности за покупка на имот с цел инвестиция. Това се дължи на завишения туристически интерес към черноморския град.

Все по-голямо значение за купувачите е сигурността на имота. Това е причината желани да бъдат жилищата в затворени комплекси. Те предлагат повече сигурност, допълнителни удобства и значително по-добро качество на живот. Засиленият интерес на купувачите към апартаментите в затворени комплекси, определя и тенденцията в изграждането на такъв тип имоти в морския град.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"