Индийски фармацевт почина, след като тества лекарство за коронавирус

Индийски фармацевт почина, а началникът му е настанен в болница, след като двамата собственоръчно разработили и изпили химическо вещество, което разработили за лечение на коронавирусна инфекция.

Мъжете са служители в компания за лечение чрез билки, и са тествали лекарство, което съдържало смес от азотен оксид и натриев нитрат. Инцидентът е станал в южния град Ченай.

К. Сиванесан, 47-годишен, е загинал на място, съобщи шефът на местната полиция Ашок Кумар. Колегата му се възстановява от натравянето.

По данни на властите мъжете купували химическите вещества от местен пазар, като сами разработили формулата на “лекарството”, следкато чели статии в интернет, предава АФП, цитирнаа от БГНЕС.

Към момента няма одобрено лекарство или ваксина за лечение на коронавируса в световен мащаб въпреки глобалната надпревара за създаването на лекарство за болестта, която уби повече от 300 хиляди души.

Над 60 000 са заразените в Индия. Страната наложи драстична общодържавна карантина в опит да спре разпространението на болестта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"