Китай изпратил лекари в Севрена Корея заради коронавируса, а не за Ким Чен Ун

Китайското външно министерство няма информация за здравословното състояние на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, съобщи официалният представител на Министерството на външните работи на Китайската народна република Ген Шуан.

"Първо, бих искал да попитам от какви източници сте взели информацията за влошаването на здравето на Ким Чен Ун? Нямамe информация за това", каза той по време на брифинг.

"Предоставихме на севернокорейската страна оборудване, което да провежда медицински тестове. Китайските власти се борят с разпространението на коронавируса в собствената си страна и в същото време предоставят помощ на държавите, които се нуждаят от него. Въпросът за здравето на Ким Чен Ун не е свързан със специалистите, които изпратихме в Северна Корея", допълни той.

Дипломатът подчерта също, че Китай и КНДР са близки съседи и като такива традиционно поддържат приятелски отношения. По-рано се появи информация, че Китай е изпратил екип от медицински специалисти в Северна Корея. Тъй като преди това имаше слухове за влошеното здравословно състияние на севернокорейския лидер, информацията породи предположения, че медицинските служители са изпратени в Пхенян, за да лекуват именно Ким Чен Ун.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"