Легионер се барикадира след убийство на фелдшер (обзор)

Заподозреният Иван Пачелиев бе арестуван след часове обсада на дома му

Барети и жандармеристи блокираха село Орешник

Стреля по полицаи преди година и половина

Командоси от отряда за борба с тероризма арестуваха бившия боец от Чуждестранния легион във Франция Иван Пачелиев, който е заподозрян за убийство на фелдшер в тополовградското село Орешник. Баретите щурмуваха дома на 35-годишния мъж, който с часове се бе барикадирал в една от стаите.

72-годишният селски доктор бе открит мъртъв рано сутринта в здравната служба. На трупа се натъкнала съселянка, която чула викове от лекарския кабинет. Когато отишла да види какво става, жената се сблъскала с 35-годишния Иван Пачелиев, който побягнал. По време на огледа станало ясно, че по тялото и главата на фелдшера Димитър Факиров имало много следи от жесток побой. По неофициална информация той бил обезобразен. Заради убийството селото почерня от полицаи, които започнаха издирването на заподозрения. По обед в търсенето се включиха и барети от отряда за борба с тероризма на МВР. Те обградиха дома на Пачелиев, където той се бе заключил. Спецполицаите не даваха пиле да прехвръкне. На място дойде и екип от електроразпределително дружество, за да изключи тока на къщата при нужда. Всички входове и изходи на селото пък бяха блокирани от жандармеристи с автомати. На място пристигна и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Малко след 17 часа Пачелиев бе арестуван.

Предполага се, че между него и фелдшера е избухнал скандал, след като бившият легионер е поискал лекарства, тъй като в понеделник си наранил ръката при рязане на дърва. Малко след като излязъл от здравната служба 35-годишният мъж бил срещнат от своя съселянка и й казал, че фелдшерът няма да работи.

Пачелиев, който е известен като Горския човек и Дюмона, попадна в медиите през февруари 2018 г. Тогава полицаи отидоха до дома му в селото за връчване на призовка. Той обаче се ядоса, заключи се в дома си и стреля няколко пъти с пушка. След едно денонощие, барикадиралият се мъж бе арестуван от командоси. През март 2018 г. той бе пуснат от ареста срещу 5000 лева.

Според местни хора след излизането от килия, Пачелиев се затворил в дома си и рядко излизал навън. Жителите на Орешник споделиха, че напоследък бившият легионер се разхождал неадекватен по улиците.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"