Лекарските асоциации се разграничиха от действията на сестрите в Партийния дом, определиха ги като "абсурдни"

Българският лекарски съюз с недоумение следи барикадата в бившия Партиен дом на петте медицински сестри. Подобни действия са абсурдни. БЛС се разграничава от действието на хора с нелегитимен статут. Това заяви зам.-председателят на БЛС проф. Николай Габровски.

"Винаги сме подкрепяли справедливите искания, но не можем да подкрепим подобно нещо. Оцапани сме от една политическа акция, а здравето няма цвят".

"Отправяме призив към правителството и към премиера Бойко Борисов, и към Министерство на здравеопазването - не се поддавайте!". "Легитимирането на тези хора, чрез срещи, няма да постигне нищо."

Зад становището на БЛС застава и Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.

"Последните 20 г. бяха пренебрегвани исканията на медиците и те прегряха, но техните действия са преувеличени. Ние не заставаме зад техните действия. Това заяви д-р Милка Василева, председател на БАПЗГ.

"В момента, в който има грипна епидемия, има кризисни щабове за коронавирус, всички сме ангажирани да опазим обществото, а пет човека правят това. Ние лекарите от София сме  притеснени от тези действия. Това заяви д-р Асен Меджидиев, председател на Столична колегия на БЛС.

"Заставаме зад декларацията на БЛС. Осъждаме начина на действие на тази малка извадки от медицинските специалисти. Това заяви д-р Методи Янков член на Националното сдружение на частните болници. Той каза, че апелира към петте барикадирали се сестри да прекратят този начин на действие.

Регионалната колегия на лекарите в Пловдив и Българска болнична асоциация (ББА) подкрепят декларацията на БЛС и не подкрепят действията на сестрите.

"Недопустими са проявите на тероризъм, пет човека не представят всички медицински сестри в България. Призоваваме правителството да спре този тероризъм." Това заяви д-р Андрей Марков, председател на ББА.

Всички здравни специалисти седнаха се обединиха около мнението, че не подкрепят действията на сестрите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мадлен Шишманова

Този уебсайт използва "бисквитки"