Министър Владислав Горанов: И работещите фирми ще ползват мярката 60/40 (обзор)

Търсят решение за хората без осигуровки

Мярката 60/40 за подпомагане на бизнеса ще претърпи допълнителна оптимизация. Тя ще дава възможност на тези работодатели, които са запазили своята дейност и искат да участват в солидарността със своите работници, и да продължат да осигуряват доход от трудова дейност, да се включат. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в Народното събрание по време на дебата за актуализация на бюджета.

“Тези, които наистина нямат възможност да отделят нито лев от собствените си ресурси или 100% са прекратили дейността си, за тях ще трябва да търсим подпомагане след кризата, защото в момента един ресторант ще има нужда вероятно от безлихвено кредитиране или друго подпомагане, за да може да стартира отново своята дейност.” допълни още той.

По повод подпомагането на хора, които не са били осигурявани, Горанов каза, че правителството продължава да търси решение на въпроса. Не съм убеден дали без преценка на техните доходи, трябва с лека ръка да разпределяме оскъдния ресурс в българския бюджет, допълни още министърът. Той увери, че актуализацията на бюджета е напълно съобразена с това държавата да е способна в следващите месеци да изпълнява основните си функции.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"