Нинова: Не разбирам гнева на премиера

БСП била притеснена за реакциите в чужбина за убийството на Виктория Маринова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви пред журналисти днес, че не разбира гнева на премиера Бойко Борисов към реакции в чужбина за убийството на Виктория Маринова.

„Не разбирам гнева на премиера днес, нападна всички, дори собственото си политически семейство – Европейската народна партия“, каза Нинова и добави: „Според мен не е необходима такава агресия в този момент. По-скоро трябва да си зададем въпроса защо дойде тази реакция. Не е ли оценка за България отвън…“.

Тя попита- не  е ли това оценка за България отвън? "Проблемът не е у тях, проблемът е тук - вътре и се казва недоверие", каза Нинова.

Преди два дни на брифинг с нейно участие в централата на партията секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин и депутатът Елена Йончева сравниха убийството в Русе с това на словашкия журанлист Ян Куциак и на малтийската журналистка Дафне Галиция.

„Не трябва да вечно да се напада, че някой друг е виновен. Сами сме си виновни, защото проблемите на България по тази тема стоя – престъпност има, престъпниците не са в затвора, хората не се чувстват сигурни“, каза лидерът на БСП.

„Като поредната лъжа ще го окачествя и ще си повторя думите от понеделник, че сме обезпокоени от негативния образ на България, който се изгради за тези няколко дни чрез изказвания и позиции на Европейска комисия, еврокомисари, Съвета на Европа, генералният секретар на ООН. Това са изключително сериозни световни и европейски институции и изразиха притеснения за образа  на България. На второ място, тогава казах и сега повтарям - притеснени сме от високото равнище на престъпност в България, страх и несигурност в хората от чувството за безнаказаност и най вече, най лошото за нас е, недоверието в институциите. Това е позицията ми от понеделник, повтарям я  и днес“, коментира Нинова.

"Надяваме се заподозреният за убийството, ако се докаже, че е той, да получи най-строгата присъда, за да се възстанови чувството за справедливост", каза още лидерът на левицата.

 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"