Постоянен арест за Вълчо Арабаджиев

Интерпол продължава издирването на родителите му Ветко и Маринела

Хотелиерът и жена му щели да се върнат, твърди адвокат

Апелативният специализиран съд наложи мярка “задържане под стража” на Вълчо Арабаджиев – единият от синовете на издирваните хотелиери Маринела и Ветко Арабаджиеви. С решението си, което е окончателно, магистратите уважиха протеста на спецпрокуратурата срещу пускането на младежа под гаранция от 20 000 лева. По-леката мярка бе наложена преди 10 дни при закрити врата по искане на защитата.

В ареста влизат и Ромелия Кирилива и Елена Караянева, за които се смята, че са водели счетоводството на Арабаджиеви и са съучастници в данъчните измами. Досега двете също бяха на свобода срещу същите парични гаранции.

Веднага след произнасянето на съда Вълчо Арабаджиев и счетоводителките бяха закопчани с белезници и отведени под конвой зад решетките. Сестрата Александра Арабаджиева, която бе дошла в залата за подкрепа, се разплака, докато прегръщаше брат си на раздяла. Допреди година Александра бе омъжена за Стайко Стайков – издирваният син на арестувания алкохолен бос Миню Стайков, който също е обвинен за данъчни престъпления.

Според апелативните съдии Даниела Росенова, Веселина Вълева и Димчо Георгиев има достатъчно доказателства за обвинението срещу Вълчо Арабаджиев за пране на пари. той е държал 5,4 милиона лева в брой, като произходът на тези пари е неизяснен и най-вероятно те са от укрити данъци на фирмата “Виктория Груп “ на фамилията Арабаджиеви. ”Несериозно” бе наречено становището на първата инстанция, че Вълчо не знаел каква е търговската дейност на фирмите на родителите му. Освен това оставането на Вълчо на свобода можело да попречи на разследването.

Илиян Василев, адвокат на Вълчо Арабаджиев, заяви, че Ветко и Маринела Арабаджиеви щели да се върнат скоро доброволно у нас. Но отказа да съобщи в коя страна се намират в момента. Родителите са обвинени задочно за участие в престъпна група, извършвала данъчни престъпления.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"