Премиерът Борисов разпореди на директора на ГДНП Христо Терзийски да възложи проверка на Икономическа полиция във връзка с кризата с водата в Перник

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) Христо Терзийски да възложи проверка на Икономическа полиция във връзка с кризата с водата в Перник. Това съобщиха от правителствената информационна служба. „Икономическа полиция цялата да дойде в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се проверява“, разпореди премиерът. Борисов инспектира дейностите по обследването на клон 2 от водопреносната мрежа на града, където се губят огромни количества вода.

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи, че специализирана фирма за рехабилитация и изграждане на подземни тръбопроводи заедно с екипи на ВиК ще заснемат с робот-капсула водния цикъл под земята, за да се установи къде се губи водата и къде има течове. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков докладва, че вече има командировани екипи от други ВиК дружества, които подпомагат ремонтите дейности. По инициатива на МРРБ е монтиран и спирателен кран на главния водопровод преди завод Стомана.

Питейна вода за жителите на Перник е осигурена, изпратени са два тира с минерална вода, както и водоноски. Премиерът Борисов разпореди също максимално да се ускори работата и по основния ремонт и реконструкция на пречиствателната станция за питейни води на Перник, за което правителството отпусна 3,2 млн.лв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"