Премиерът Борисов: Убеден съм, че от Криминална полиция ще разкрият убийството в Русе

Убеден съм, че е въпрос на време, убийството да бъде разрешено. Най-добрите криминалисти са изпратени в Русе, нека да не ги притискаме. Получено е голямо количество ДНК. Това заяви премиерът Бойко Борисов на националното заседание на ръководството на МВР във връзка с убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова.

Убеден съм, че колегите от Криминална полиция ще разкрият убийството в Русе. Въпрос на време е да се разкрие убийството. Искам институтът по криминалистика да го направим такъв, какъвто го гледате по филмите. Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи”, обяви Борисов.

„Не съм позволил никакви политически чистки или каквото и да било, за да запазим професионалния състав. Благодаря на заместник-главните прокурори, че сте тук. Прокуратурата е господар на досъдебното производство", каза още премиерът Бойко Борисов на Националното съвещание на МВР.

"Независимо от много ясното разделение между властите, длъжни сме да работим заедно до последния миг, докато вкарваме в съда даденото дело. Защо след като и днес плюс 300 коли са в поръчка, махнахме лимитите, сменихме коли и още продължаваме да говорим, че полицейското присъствие е малко и недостатъчно“, попита Борисов. Не мога да си го обясня - мотори, коли, джипове, 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за границата, другите се обжалват в момента, но продължава да идва техника", изтъкна премиерът.

„Всеки един директор си знае населените места, знае колко патрула и полицаи има и не може да ме убедите, че не можете в 2, 3 или 4 села да направите график за по няколко часа полицаите да респектират, да организират. И камери се купуват“, подчерта премиерът и беше категоричен, че тази тема трябва да се затвори.

"Не може да мрат хора по улицата. Петък, неделя - като гледате магистралите и трафика, виждате какво става по пътищата. Организира се движението и трудно се поема този трафик. Ако не бяха магистралите, не знам тези милиони коли как щяха да се движат по двулентови пътища", отбеляза Борисов.

„Превишена скорост, пиян, наркотици, задържате. Онзи ден, когато един пиян го бяха пуснали - какво да се похвалим, че сме задържали еди кой си. Един такъв случай и всичко досега, което сме вършили, става нула. Не може областните дирекции да не знаят по магазините какво се продава.

Толкова елементарно може да ги изловите. Този, който не иска да се занимава с това, вече може спокойно да си отива“, обърна се Борисов към служителите на икономическа полиция.

"Елементарно. Това, че се правят добри операции, потъва на фона на това. Виждате милиарди събрахме повече, работата ви е в много добър синхрон между митници, данъчни, МВР и прокуратурата, но още трябва да се събира. Още се изтича по линия на ДДС. Когато даваме пари за МВР, всички питат защо и искат да има по-добър ред и спокойствие. Центърът за пътна безопасност, агенция за пътна безопасност почти са на финала. Максимално усилие трябва да се вложи в тези няколко неща”, каза още Борисов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"