Протестиращите сестри: До тази ситуация ни доведе неглижирането, не отчаянието

Не мисля, че това е поражение. За да не преживеем втори път насилствено извеждане от сградата, решихме сами да я напуснем. Аз не се чувствам терорист и не мисля, че пет жени – майки и медицински сестри, сме заплаха за държавата, за да бъдем третирани по този начин. Това каза в предаването „Тази събота“ по bTV лидерът на протестите на медицинските сестри Мая Илиева, след като повече от 30 часа тя и четири нейни колежки се бяха барикадирали в сградата на бившия Партиен дом.

„До тази ситуация ни доведе неглижирането, не отчаянието, не сме психически нестабилни. Не може една година да протестираме и никой да не може да ни реши проблемите“, допълни Илиева.

Бойка Анастасова, която най-дълго вчера остана на перваза на прозореца на сградата на НС, отново обяви, че е действала така, защото се е чувствала застрашена. Мястото, на което бях защитена е пред камерите и погледите на

колегите долу, уточни тя.

„Ние отидохме за диалог, не виждам какво сме нарушили като останахме извънредно в институцията Народно събрание. Очаквахме някой да дойде и да проведем диалог“, казаха още медицинските сестри.

Мая Илиева напомни, че беше първата уволнена медицинска сестра заради протестите. По думите ѝ Бойка Анастасова също е репресирана в „Пирогов“, където работи.

Не може в правова държава да нямаме право на протест, подчерта лидерът на недоволството на медицинските сестри.

Тя обяви, че протестът в палатковия лагер пред Министерския съвет продължава.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"