Убийството във Виноградец: В ресторант „Градина” били открити 126 гилзи

Съмнения, че дете може да стреля с „Глок“

Убийството в пазарджишкото село Виноградец ще се поеме от Окръжна прокуратура-Пловдив, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Пазарджик. “Това се налага, за да се избегнат всякакви съмнения в пристрастност, след като обществено достояние станаха твърдения на свидетели от нощта на инцидента за близки отношения между шефа на Районна прокуратура-Пазарджик Георги Кацаров и Лазар Влайков, притежателя на пистолета, с който е извършено убийството. Самият Кацаров днес потвърди пред мен за добри лични отношение с Влайков”, заяви Сотир Цацаров.

Според основната версия фаталният изстрел, с който бе убит собственикът на заведението Наско Тонкев, е произведен от 6-годишно момченце, което празнувало рожден ден. Роднините на убития обаче са категорични, че не е стреляло детето, а собственикът на оръжието - председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков.

В разговор с главния прокурор Георги Кацаров категорично отрекъл да е разговарял във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември с Лазар Влайков. Резултатите от взетите натривки от ръцете на 6-годишния Юри Влайков, чичо му Лазар Влайков и останалите присъствали на рождения ден на детето, ще бъдат готови до няколко дни и тогава ще се разбере кой от тях е участвал в масовата пукотевица. От държавното разследване съобщиха, че на мястото на веселбата в ресторант “Градина” са открити общо 126 гилзи от различни оръжия, макар че дъщерята на убития Наско Тонкев Деница заяви, че жената и детето на Лазар Влайков събирали след стрелбата гилзите от неговия пистолет “Глок”. Оръжието било закупено часове по-рано от шефа на местния парламент в Септември Лазар Влайков, който решил да се похвали с новата си придобивка.

“Ще се възложи и една по-особена комплексна експертиза, която да определи дали е възможно 6-годишно дете да произведе изстрел с въпросното оръжие – пистолет “Глок”, собственост на Лазар Влайков”, допълни главният прокурор Сотир Цацаров. Той лично силно се съмнявал, че малко момче е способно да стреля с такова оръжие, като се има предвид вида на предпазителя на пистолетите “Глок”.

Сотир Цацаров съобщи, че ще бъдат прегледани и двете прекратени производства срещу Лазар Влайков – за побой и за наръган с нож мъж.

До понеделник на обяд Лазар Влайков не беше подал оставка като председател на Общинския съвет в Септември и не бе депозирал молба за напускане на местния парламент, както бе посъветван от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, която го изключи от партийните редици още в събота.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"