Френски епидемиолог: Наднорменото тегло е рисково при болните от коронавирус

Наднорменото тегло е сериозен риск за хората, заразени с новия коронавирус, а САЩ са особено уязвими заради големите нива на затлъстяване в страната, предупреди днес главният епидемиолог на Франция.

Професор Жан-Франсоа Делфреси, който оглавява научния съвет, който съветва правителството в борбата с епидемията, заяви, че поне 17 млн. от 67-милионното население на Франция са сериозно изложени на риск от коронавируса заради възраст, предишни заболявания или наднормено тегло.

„Този вирус е ужасен, може да удари млади хора, в частност затлъстели млади хора. Тези с наднормено тегло наистина трябва да бъдат внимателни“, каза Делфреси.

„Заради това се притесняваме за нашите приятели в Америка, където проблемът със наднорменото е добре известен и където те вероятно ще имат най-много проблеми заради него“, допълни експертът.

Въпреки бързото разпространение на вируса в Испания, страната все още е далеч от точката, в която 50-60% от населението е било заразено и се е възстановили, изграждайки определено ниво на групов имунитет, каза още професорът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"