Чужденци търсят жилища под наем за над 1000 евро

Обзаведени са по последните тенденции

Има интерес към затворени комплекси

С ръст от близо 10% на годишна база, пазарът на наеми на луксозни имоти е с относително висока активност. При наемите най-голям е интересът към най-ниския и най-високия ценови сегмент - под 400 евро или над 1000 евро на месец. Чужденците, които са най-често наематели в луксозния сегмент, търсят апартаменти за над 1000 евро на месец, но краткосрочно - за по месец, два. Те трябва да са обзаведени по последните тенденции и да отговарят на изискванията им. В повечето случаи те са командировани в страната.

Обикновено жилищата от среден клас - с между 500 и 1000 евро наем, се търсят по-слабо. В същото време именно в тази категория предлагането е значително, като една от причините за ръста на офертите е преориентирането на много собственици от краткосрочни към дългосрочни наеми.

Силно е търсенето на апартаменти и къщи под наем в затворени комплекси в София. Някои собственици предлагат жилищата си едновременно под наем и за продажба, като приоритетно търсят наематели, но са склонни да разгледат и оферти за покупка при интересна цена.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"