200 часа обществено полезен труд за благоевградчанин без маска и скандал с полицаи

Мъж от Благоевград бе осъден на 200 часа обществено полезен труд, защото е ходил без маска и при забележка от полицията се държал грубо и арогантно.

Инцидентът се е разиграл на 18 април около 18.40 часа в църквата в квартал „Грамада“ З. Ч. е бил без маска в двора на храма. Полицията го помолила няколко пъти да си постави маска. И тогава мъжът избухнал, отправил непристойни думи към служителите на реда, като ги наричал „духачи“, „смешковци“, „Ха-ха смешковци, хайде да ви видя как ще ме задържите“, „Шибаняци, нищожества“. Той е арестуван като при последвалото задържане се дърпал, псувал и заплашвал полицейските служители, че ще ги пребие, като нанесъл два удара с крака по краката на инспектор Е. М.

Съдът прие, че деянието се отличава с изключителен цинизъм – извършено е на православен празник в района на православен храм, при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемилогичната обстановка и при незачитане на указанията на органите на реда и при отправяне на заплахи и обиди към представител на органите на реда и оказване на съпротива при задържане.

Съдът наложи на З. Ч. наказание ,,Пробация” - „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 10 месеца. Освен това мъжът ще трябва да положи 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"