22 сигнала за струпване на хора са получени за денонощие в общината в Сливен

22 сигнала на спешния телефон на общината са приети през последното денонощие за струпване на хора в училищни дворове, на паркинги, пред блокове и един от хълмовете край града, съобщиха от общинския кризисен щаб.

От фирма "Общинска охрана и СОТ" са реагирали на сигнали за струпване на хора в кв. "Република", на спортни и детски площадки. Това стана повод кметът Стефан Радев отново да се обърне към сливенци с молба да спазват мерките срещу разпространение на коронавируса. „Хубавото време предполага разходки на открито, но най-добрата защита за нашето здраве и това на близките ни е да спазваме противоепидемичните мерки и най-вече социална дистанция. Нека покажем, че можем да бъдем отговорни при разхлабването на мерките, което голяма част от гражданите правят, за което им благодаря“, призова той.

Справката на Националната информационна система на Министерството на здравеопазването за заболеваемостта от Ковид-19 в община Сливен към 11 май сочи, че активните случаи са 12. Излекувани са 41 души, а общият брой на диагностицираните от началото на епидемията е 60. Починали са седем души. Поставените под карантина в общината в момента са 1 231. Общият брой на карантинираните от началото е 3 214.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"