550 млрд. долара са вложени в бизнес имоти

Китай и Сингапур са на челните места

Общият обем на инвестициите в бизнес имоти е достигнал 205 млрд. долара през третото тримесечие на 2019 г., което е ръст с 13% спрямо същия период на предходната година, показват данни на консултантската компания JLL. Така инвестициите за първите девет месеца на миналата година са достигнали общо 550 млрд. долара, което е с 1% повече на годишна база.

Инвестициите в бизнес имоти в азиатско-тихоокеанския регион достигнаха нов рекорден растеж, като особено забележително е представянето на Китай и Сингапур. Между юли и септември инвестициите в бизнес имоти в региона са нараснали с 18% до 42 млрд. долара. Това е най-доброто му трето тримесечие в историята. Обемът от инвестиции за девет месеца достигна 128 млрд. долара, което е нов връх и представлява ръст от 10% на годишна база.

“Възвръщаемостта от недвижими имоти остава стабилна. Тъй като обемът от капитали на фондовете, които предстои да бъдат инвестирани, е близо до най-високото си ниво в историята, инвеститорите запазват интерес към сектора“, коментира Пранав Сетураман от отдел „Изследвания на глобалните капиталови пазари“ в компанията.

Ню Йорк е най-ликвидният имотен пазар в света, като общият обем на привлечените инвестиции за девет месеца е 18,3 млрд. долара. На второ място е Париж с 18 млрд. долара, а топ три се допълва от Сеул с 15,4 млрд. долара. В десетката попадат още Токио, Лос Анджелис, Шанхай, Лондон, Сингапур, Силициевата долина и Сан Франциско.

Берлин продължи изключителното си представяне, като е привлякъл най-големия обем от чуждестранни капитали в историята си. За девет месеца в бизнес имоти в германската столица са вложени 5,5 млрд. долара.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"