Драгич: „Левски“ е водеща новина в Сърбия и Босна

Далибор Драгич, трикратният шампион на България с „Левски“ от началото на новия век, призна - новината за бъдещето на „сините“ е водеща в Босна и Херцеговина и Сърбия. Вестници и сайтове съобщават за тежката криза, която е налегнала клуба през последните месеци.

„Звънят ми приятели и близки – призна Драгич. - Всеки ме пита какво се случва с „Левски“. Обади ми се и Зоран Янкович – знаете, беше национал на България. След него и Миодраг Пантелич ми звънна. И двамата не могат да повярват. И в Сърбия, и в Босна и Херцеговина, новината е водеща. „Левски“ е на първите страници на вестниците. Пише, че най-големият клуб в България гасне. И в сайтовете има информация.

Самият аз не знам какво да кажа… Кой и защо допуска това да се случва? Вече толкова години клубът е като в омагьосан кръг. Не осъзнават ли, че „Левски“ е много повече от футболен отбор, това е история, религия. Може да съм далече сега, но следя всичко. Не ме изненада изобщо това, което направиха феновете в този труден период (б.а - визира събраните 1.7 млн. лева за два месеца). За други може да е изненада, но аз съм от онези късметлии, които усетиха това „синьо“ море от любов. Такива бяха годините, че докато играех, печелихме и мачове, и трофеи. Но никога няма да забравя 23 май, 2014-а. На 100-годишният юбилей на отбора, когато тимът вече бе в криза. Онова усещане, когато влязох на стадиона… Подобно нещо показва мащабите на моя „Левски“… Вярвам, че и това ще мине, както досега сме се справяли с трудности и неправди. Пак ще сме там, където много други не могат.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"