Меси обяви, че първата купа, която получи, е истинската, съжали за отношението към Ван Гаал и пак унижи Вегхорст

Лионел Меси даде първото си ексклузивно интервю като световен шампион и сложи край на една от най-големите мистерии в историята на футбола, за което само избрана група хора може да знае според правилата на FIFA. В разговор, който със сигурност ще остане в историята на журналиста Анди Куснецоф, Лионел Меси призна колко тежи Световната купа и мимоходом си припомни объркването, което имаше със съотборниците си, защото не знаеха дали на "Лусаил" държат оригинален трофей или реплика. Припомняйки емблематичния момент, Меси призна, че световната купа е била "тежка". Въпреки че е висока само 36,8 см, тя е 6,142 килограма. Купа, която Меси не знае колко дълго всъщност е вдигал, тъй като по време на разговора той призна, че наистина са били объркани: „Не знам, имаше каша с купите. Вдигнах я и след това имаше бъркотия. Не знаехме дали е истинската, но вече ни бе дадена" , издаде той.

Струва си да припомним, че купата, с която Меси празнува с феновете, беше реплика, която двойка фенове бе дала на семейството на Леандро Паредес, за да празнува. Тя се предаваше от ръка на ръка, докато достигна Меси и бе запечатана в едно от най-впечатляващите изображения. 

Друг любопитен момент, който Меси си спомни и коментира за радио Urbana Play, бе мачът срещу Холандия на четвъртфиналите. Отношението му срещу Луис Ван Гаал и Вут Вегхорст в микс зоната той коментира почти два месеца след този мач, който беше повече битка, отколкото футболен мач: "Това, което се случи, излезе от мен в момента. Съотборниците ми ми казаха какво казал Ван Гаал преди мача. Не ми хареса това. Имаше много нервност. Всичко стана много бързо. Не ми харесва това, което казах на Ван Гаал".

Меси имаше и любопитна конфронтация с Вут Вегхорст, който вкара изравнителните голове срещу Аржентина и вкара мача в продължения. Тогава холандецът му поиска фланелката в микс зоната, но Меси му отказа. Вегхорст се завърна да му каже няколко думи, докато Меси даваше интервю за TycSports и се провикна: "Какво гледаш, глупако?" Сега, след като страстите са утихнали, Лео коментира случая, загатвайки, че въобще дори не е запомнил името му: "Всичко, което се получи, беше естествено, много неща се случиха на терена с този играч. Моменти на напрежение, търкания, центрирания. Треската със съдията също. Бях в микс зоната, но мачът тъкмо беше свършил“, обясни Меси. 

„За щастие, това, за което мечтаехме толкова много, което исках толкова много през цялата си кариера, вече се сбъдна и, добре, почти приключи“ , подчерта звездата от Росарио.

"Бях го казал веднъж. Мисля, че беше преди 2014 г. Казах, че знаех, че Бог ще ми даде световната титла. Тогава победи Бразилия, бяхме толкова близо. Съжалявах, имах чувството, че той чакаше момента. Мисля, че нямаше по-добър момент от сега, както нямаше по-добър момент за Копа Америка. Благодаря му всеки ден от живота си, за всичко, което винаги ми е давал. Не мога да искам нищо повече от него, благодарение на него имам всичко", благодари на Бог Меси.

„Въпреки че най-трудният момент беше поражението срещу Саудитска Арабия, мачът срещу Мексико беше най-трудният, който имахме, заради всичко, което бяхме заложили на карта. Мисля, че това беше и мачът, който изиграхме най-лошо, това те кара да играеш по различен начин. Но бях уверен, че ще се класираме на финалите, че нещата ще се получат за нас. Ако нямахме групата играчи, която имаме, мисля, че в тази ситуация би било много трудно да се прескочи първата фаза", каза още Меси.

Той не спести суперлативите си за селекционера Лионел Скалони и неговия екип: "Всички те са грандиозни. Знаят какво е националният отбор, преживяли са го. Много го харесват. Те са бивши играчи, които са минали през всичко това, през което минахме ние. Те знаеха как да се справят във всеки момент, те имаха опит да са преживели световни първенства или международни състезания и мисля, че по всяко време знаеха добре какво трябва да направят или кажат. Ръководството на групата, отвъд мъдростта в подготовката на мачовете. Като цяло, във всички мачовете бяхме по-добри от съперника. Винаги знаехме какво трябва да направим. Те подготвяха мачовете, без да спират да мислят за нашата идея, но с детайли, които направиха играта различна и ние можехме да се справим. Той не сгреши във всеки от седемте мача, които изиграхме, освен първия, който загубихме."

Как разкри и как децата му са изживели Световното първенство: „Това беше невероятен месец за мен и моето семейство. Тиаго беше луд. Виждайки как се наслаждава, как го чувстваше, как страдаше... защото след мача с Холандия той плака. Или Матео, който правеше сметки след загубата срещу Арабия. Чиро е този, който разбира най-малко, но другите двама го изживяха като фенове. Страдаха, изживяха го пълноценно, наслаждаваха му се. Дори когато се върнахме в Париж, ни липсваха дните в Катар. Имахме страхотно време заедно" .

Какво би казал световният шампион Меси на Меси, който наскоро пристигна в Барселона?: „Бих му казал, че го очаква нещо изключително, нещо, което не можеше да си представи. Че ще има много красив път, с трудни моменти, които ще трябва да преодолее, но никога да не се отказва от мечтите си, защото накрая ще има желаната от него награда и ще има щастлив край, сякаш е филм."

Меси изрази съжалението си, че Марадона не можа да го види световен шампион: „Бих искал Диего да ми даде купата. Или поне да види всичко това, световен шампион Аржентина, с всичко, което обичаше - националния отбор. Той искаше тези неща да се случат. Тази снимка също щеше да е много хубава. Отгоре, както той, така и много хора, които ме обичат и ми желаят доброто, дадоха ни сили за всичко".

По повод на рекорда на снимката му със световната купа той добави: "Много е трудно да отговоря на всички, имах милион съобщения в Instagram и в крайна сметка той ме блокира, изтривайки много съобщения, които не можах да видя. Беше лудост."

„Това са моменти, в които бяхме сами там, чакайки семейството ни да пристигне. Видях я, харесах това, което прави и го изпратих. Не съм от хората, които мислят за последствията, а за това, което правя. Чувствам. Това е начинът, по който живея аз”, обясни той за видеото на танцуваща Антонела, което качи в Instagram.

Той коментира и празненствата в Аржентина, лудостта на хората и завръщането в Росарио: „Беше красиво да се върна по този начин. Беше дълго пътуване. Пристигнахме в Ezeiza и беше пълно с хора. Спах един-два часа, станах и около пет или шест часа вече имаше хора на Обелиска сутринта. Разбрах, че ще бъде лудница и беше. Виждате щастието на хората, големи и малки, беше необяснимо. Най-хубавото от всичко беше как се държаха хората, защото имаше пет милиона души, хората по мостовете бяха луди, пръснаха се. Имаше и един, който искаше да скочи в автобуса...луд."

Той коментира и целувката на Световната титла: „Видях я там и не можех да не направя това, което направих. Купата ме повика. Каза ми „Това е, ела и ме грабни, сега можеш да ме докоснеш.“ Помислих си, отидох да я целуна. Имах нужда от това. "

Той коментира момента, в който Монтиел вкара последната дузпа срещу Франция: "Трудно е да обясня какво почувствах в този момент. Много неща минават през ума ти и в същото време нищо, все едно те няма, забавляваш се. Не можеш да повярваш, че най-накрая получихме трофея. Казваш, че е това, свърши, Господ ни го даде. Постигнах всичко с националния отбор, както винаги съм мечтал - да приключа кариерата си по уникален начин. Никога не съм си представял, че ще бъде така, достигането до този момент беше най-доброто". Освен това той увери, че не е гледал отново финала срещу Франция.

"Имаше моменти, в които страдах много с националния отбор. Много разочарования, загубени финали. Винаги бяхме толкова близко и никога не се случваше. Бях получавал много критики от всякакъв вид дълго време и знам, че семейството ми страдаше повече от мен. Те винаги искаха да ми покажат, че са силни, но знаех, че страдаха много за нечестните неща, които бяха казани към мен, които надхвърляха футбола и отиваха отвъд. Това ме притесняваше и ме нараняваше. И добре, спечелването на Световната купа беше като затваряне на цикъла... спечелихме Копа Америка, Световната купа. Това е. Нищо не остана, всичко свърши", казал Меси на семейството след финала. 

В нощта преди финала на Световното първенство той не е бил със Серхио Агуеро, а с жена си: „С Антонела продължаваме да правим това, което правехме по време на световното първенство: говорихме преди да заспим, но без да засягаме много играта или нещо специално. Правихме една и съща рутина всеки ден преди мачовете. Повтаряхме едно и също нещо, но беше много спокойно, спах много добре. По време на световното първенство бях много спокоен, чувствах, че сме добре, че съм добре, че правим всичко, за да се случи това. Имах голямо спокойствие. Спах добре. Всичко, което си представях, е малко в сравнение с това, което наистина щеше да се случи и се случи. Да го изживея с хората, чувствата си, тези на приятелите ми, семейството ми. Цяла Аржентина. Беше много повече от мечтите ми. Представях си, и то не малко. Но в крайна сметка беше много по-спокойно от всичко станало". 

Меси и първите му думи като световен шампион: "От този ден всичко се промени. За мен и за всички това беше нещо впечатляващо. Това, за което мечтаехме толкова много, се сбъдна, което исках толкова много през цялата си кариера и дойде почти на края."

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"