Има готови 6 учебника по история за петокласниците

Имаме вече 6 учебника по история и цивилизация, каза министърът на образованието и науката Меглена Кунeва по време на представянето пред издателите на одобрените от учителите учебници по история и цивилизация за V клас, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Това са първите учебници по новата учебна програма. Получили са над 90% одобрение от учителите, които ще преподават за първи път по новата учебна програма“, допълни тя.

„Притеснявах се дали ще има достатъчно конкуренция и хора, които ще направят тази толкова трудна крачка“, коментира министърът и уточни, че по новата програма усилията са насочени към първи и към пети клас.

„Одобрените проекти са на издателствата „Анубис“, „Булвест 2000“, „Даниела Убенова, Даниела Биланска“, „Просвета плюс“, „Просвета София“ и „Св. Георги Победоносец“, поясни Меглена Кунева.

„Издателствата са създали добра организация и искам да ги помоля пред Вас да поемат обществена задача, знам, че времето е много кратко, но непрекъснато водим разговори на тази тема - колкото може по-близо до 15 септември учебниците да бъдат на чиновете на децата. Това ще означава, че наистина сме мобилизирано общество“, посочи тя.

„От тук нататък учителите ще решат в тяхното училище, в техния клас за тази конкретна година кой от учебниците ще предпочетат“, допълни образователният министър.

„Нашата основна задача за тази година е обучението на учители, мотивацията на учителите и възможността те да изявят най-доброто от себе си. Продължавам да твърдя, че системата ще бъде стабилизирана и развита през качеството на преподаването, което означава качеството на българския учител“, каза още Меглена Кунева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"