Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

ВСС: Кандидатите за съдия №1 са достатъчно морални

Двамата кандидати за председател на Върховния касационен съд ( ВКС) – Павлина Панова и Лозан Панов, притежават достатъчно нравствени, морални и професионални качества, за да участват в надпреварата за поста на съдия №1. Това обявиха от Висшия съдебен съвет (ВСС) след проверки на две комисии – етичната и по атестирането.

Резултатите от тях бяха представени от председателите им Ясен Тодоров и Милка Итова.

„“За пръв път се провежда по-задълбочено изслушване на кандидати. Има състезание на идеи и становища. Надяваме се на 29 януари изборът да бъде успешен“, каза Итова. Нейната комисията смята, че двамата имат управленска компетентност. Панова е зам.-шеф на ВКС, работи като магистрат през 1992 г. и е съдия ad hoc в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Панов стартирал кариерата си през 1995 г. в Софийския окръжен съд, а сега правораздава във Върховния административен съд. Бил е практикант по наказателни дела във Виена.

Панова обясни, че единствената промяна в нейната имотна декларация е за закупено ателие от сина й в София през декември м.г. и тя ще бъде включена в следващата. Тя обясни, че средствата за имота са от спестявания на майка й и от продаден друг имот. ВСС прие обясненията й за достоверни.
Името на Лозан Панов е споменато в четири сигнала за съмнително правосъдие по дела. Те са по различни случаи, а не конкретно срещу Панов, обясниха съдебните кадровици. По тях била направена проверка от Сметната палата и Комисията за конфликт на интереси, но не били открити данни за нарушения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.