Томислав Дончев: Имаше среща на министри снощи при премиера

Категоричен отговор на това дали след гласуването в Народното събрание е имало събиране на определени министри при премиера Борисов даде вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на bTV.

„Имаше среща при премиера Бойко Борисов, но не очаквайте от мен да ви предоставя протокол от нея”, каза той. Вицепремиерът съобщи, че е имало и други подобни срещи, когато ситуацията налага, но не може всичко, което се говори в правителството, да става обществено достояние. „Ние сме достатъчно прозрачни в работата си”, смята Дончев.

Според него, има достатъчно теми, които министрите трябва да обсъдят независимо дали в пълен състав или при частично участие. Той обаче намекна, че обсъждането на грешките на управляващите при представянето на документите за новия държавен дълг в парламента е било коментирано.

БНТ съобщи снощи, че Бойко Борисов е събрал на вечерно съвещание тази вечер министрите си, като се позова на изказване на президента Росен Плевнелиев при гостуването му на бизнес форум в София. Пред участниците държавният глава обяснил отсъствието на поканените вицепремиери именно с късното заседание на кабинета.

По-късно обаче от пресслужбата на Министерски съвет отрекоха пред "Труд" да е имало извънредно заседание на кабинета. Впоследствие се появиха неофициални информации, че в сбирката са участвали вицепремиерите и финансовият министър.

"Няма тайна коалиция с ДПС, въпреки че те ни подкрепиха няколко пъти във важни моменти, аз им благодаря. Хубавото е, че при моменти на решения, които са съдбоносни за страната, в парламента има повече разум, отколкото политически интереси", каза още вицепремиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини