Второ свлачище е паднало на пътя за Смолян през нощта

Второ свлачище се е изсипало на пътя за Смолян близо до мястото, където вчера падна огромна скална маса. Това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова пред Нова телевизия.

Павлова лично следи разчистването на скалите от пътя. Освен това през нощта на пътя Девин-Кричим е имало още три малки свлачища. И там и на пътя за Смолян има ограничения за придвижване. Разчистването продължава. Скалите ще бъдат взривени, но подготовката за това изисква повече време.

Продължава разчистването на свлачището по пътя Асеновград - Смолян близо до град Бачково. Днес се очаква в отсраняването на огромните скални късове да се включат и алпинисти.

Със специални машини те ще избутат скалните маси. Така, когато се съберат долу, част от тях ще могат да се взривят и разбият, а друга да се извозят.

За аварийно преминаване е осигурено малко трасе, за да могат да минават линейки и пожарни. И все пак - пътят ще бъде затворен най-малко до края на деня.

Пътуващите могат да ползват обходния маршрут през Девин - Кричим.

По думите на Павлова, ако обаче и на този път се случи поредно свлачище, ситуацията ще стане повече от критична.

Tрите най-критични точки в момента - при Асеновград, при Кърджали и при Пещера. Фокусът е върху свлачището край Асеновград, отбелязан е обходният маршрут към Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини