Рецидивистът, пребил лекарка: Аз бях, искам вкъщи

Пребилият хасковска лекарка рецидивист Йордан Асенов Александров остава в следствения арест. Това реши Окръжният съд.

"Аз нападнах жената, искам да ме освободите и да си отида вкъщи", рече 34-годишният ром. Той е завършил едва трети клас. На въпроса дали е грамотен, Йордан отвърна: "горе-долу".

Срещу Александров е повдигнато обвинение за грабеж и нанесена тежка телесна повреда на педиатърката д-р Велислава Джонева. Предвиденото по закон наказание е от 5 до 15 г. затвор.

Бандитът ограби и преби в центъра на града лекарката по-миналата вечер. Тя отивала да постави инжекция на майка си, когато Йордан с качулка на главата я нападнал в гръб. Жертвата била съборена на земята и бита. После ромът офейкал с чантата на жената.

Вследствие на побоя жената е със спукан далак, който бе отстранен след операция в тукашната хирургия.

Преди да бъде заловен от криминалистите Александров продал шофьорската книжка на лекарката. "Лицето, купило документа, е издирено. То е върнало кижката и е привлечено като свидетел", информираха разследващи. След задържането пък Йордан първоначално твърдял, че видял как друг маскиран изхвърля чантата на д-р Джонева, а той само я прибрал. Впоследствие обаче защитната му версия била пробита и той направил пълни самопризнания при разпит пред съдия. Арестуваният отвел ръзследващите и до мястото, където изхвърлил качулката си.

Йордан има няколко осъждания, последните две са ефективни и е лежал в пандиза за кражби. "Извършеното от обвиняемия престъпление е изключително дръзко и цинично. Той е с ярко изразени криминален профил и престъпно поведение", каза в залата на Темида прокурорът Делчо Лавчев. Служебният защитник на Йордан - адвокат Атанас Сепетлиев пледира за домашен арест. Той пое защитата на 31-гоздишния ром, след като колежката му Милена Петкова се отказа да представлява Александров.

"Съществува обосновано предположение, че именно този обвиняем е извършил престаплението. Също така е налице и опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление", бяха мотивите на окръжния съдия Йонко Георгиев за налагането на най-тежката мярка за неотклонение на Йордан. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Междувременно Районната лекарска колегия излезе с декларация, с която се изразява подкрепа към д-р Джонева и осъжда грубото показателство срещу нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини