Трагедия след бас за 5 лева: 17-годишният Едмонд скочи в Струма и изчезна

Бас между тийнейджъри, който според местните е за 5 лева, доведе до голяма трагедия със 17-годишен ученик от кюстендилската гимназия по икономика, скочил от мост в пълноводната последните дни река Струма , съобщиха от полицията.

Три денонощия навръх великденските празници пожарникари, екипи на Гражданска защита, спасители, доброволци претърсваха мястото, където десетокласникът Едмонд Белюли се хвърлил от 7-8-метровия парапет на моста пред очите на свои приятели.

Момчето правило такъв атрактивен скок в Струма и за Коледа, но тогава оцеляло, сега шансът му изневерил.

"Не зная дали са се били басирали за нещо, но са постъпили много детински. Случаят се разследва, неговите връстници, които са били с него, са разпитани. Казват, че Едмонд бил отличен плувец (говори се, че е карал курс за воден спасител - бел.авт.). Да се надяваме на благоприятна развръзка", каза шефът на областната дирекция на полицията Елиан Стамболийски.

Инцидентът станал към 16 ч в събота. Младежката група се почерпила, след което решили да изпълнят познат в с. Копиловци ритуал. Завръзват смелчага за ръцете и краката вътре, по диагонала, на външна гума на трактор и го търкалят до моста край селото. Там след развързване младежът скача в реката .

"На младини и аз съм политал надолу, преживяването е невероятно. Но лятно време, сега водата е над 2 метра, като нищо ще се удавиш. Вече ходя с бастун и не се подлагам на такива изпълнения", цъкаше моста Валентин Аспарухов, пенсионер от селото.

Пожарникари опитали да стигнат до прага в реката, но стълбата им се оказала къса, твърдят свидетели. Непрекъснато край реката - откакто постъпил сигналът на тел.112 до днес следобед, беше и кметицата на Копиловци Людмила Пухова."Не сме мигнали двете нощи, никакви празници, покрусено е цялото село - прекрасно дете. Трагедия!", каза уморена и претеснена след случилото се кметицата.

Непрекъснато ходела на моста да разбере дали няма някаква вест или следа за сина й и майката на момчето - Маргарита.

По случая е образувано досъбедно производство по установяване на обстоятелствата, при които е станало скачането в реката, каза говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Освен край Копиловци спасителни екипи претърсват реката и през съседните по-долу Жабокрът и Тръновлак, през които минава реката.

Четете още във в. Труд

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини