Осъждат убийци от Борисовата градина на 17 години и ги пускат

Общо 17 години да лежат зад решетките двамата подсъдими за убийството на 25-годишния студент по медицина Михаил Стоянов в Борисовата градина. Това реши днес Софийският градски съд. За извършители на жестокото убийство бяха признати Александър Георгиев, който получи 13 г. затвор, и Радослав Кирчев, разминал се само с 4 г. и 10 месеца, тъй като е непълнолетен. Двамата трябва да платят 250 000 лв. кръвнина на майката на убитото момче.

Съдия Атанас Атанасов остави в сила паричните им гаранции, съответно от 5000 лв. и 2000 лв., наложени им още по време на процеса. По-късно в кулоарите на съдебната палата журналисти и юристи коментираха, че двамата младежи може да станат поредните “избеГалеви” като потърсят свободата си извън пределите на страната, докато делото тече на по-горни инстанции.

Според прокуратурата младежите участвали в наказателна бригада, която имала за цел да прочиства парка от гейове. Невинна жертва на хулиганите станал Михаил. Докато минавал през парка, той бил забелязан от Александър и Радослав, които го повалили на земята и го пребили и удушили. Единствена причина за жестокото убийство била, че Михаил им заприличал на хомосексуалист.

Престъплението бе извършено през октомври 2008 г., а 2 години по-късно обвинени за него бяха двамата младежи. Разследващите стигнали до тях, след като открили телефона на убитото момче у Александър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право