Румен Луканов, водещ на „Сделка или не“ пред „Труд”: Падал съм и от колело, и от черешата, но съм избягвал боя

Дали сме плажове на гърците - да ги пазят, за да не ги съсипем


- Румене, тази есен „Сделка или не” ще бъде за 10-и сезон по телевизията. Как така една игра се задържа толкова дълго в ефира - заради правилата, заради печалбите или заради водещия?
- „Сделка или не” е страхотна игра, а как се е задържала толкова дълго в ефир, всеки има своите обяснения. Според продуцента - участниците са тези, които са интересни на зрителите и затова предаването е толкова гледано. Според участниците - играта е незабравима, защото продуцентът предлага все нови и различни предизвикателства към тях и оттам те се пренасят и към аудиторията. За мен всичко е комплексно и го виждам по следния начин: Когато продуцентът е на ниво, и участници, и зрители, и аз самият сме в постоянно напрежение какво ще се случи. А като добавим като подправка и предложенията на банкера - става още по-интересно. От продуцента Атанас Маринов разбрах, че миналият девети сезон, е бил рекорден по брой кандидати за участие, записали се чрез интернет. На мен се пада най-доброто и най-забавното, или казано по друг начин - играта с избраните участници. И, знаете ли, иска ми се винаги да мога да им помогна да приберат парите на банкера (усмихва се).

- Има ли нещо ново, което сте подготвили за тази есен?
- Някои от новите неща ще стартират още в началото на август във фейсбук страницата на играта. За мен новото ще са участниците, защото всеки ден те са различни, с техните радости, с техните грижи и най-важното - с техните очаквания. Чакам ги с нетърпение.

- Кой политик според теб има нужда от пари и заради това би го поканил да играе в шоуто?
- Ха-ха, има ли такъв? Според мен, всеки, който влезе в политиката, не трябва да се нуждае от пари, защото тогава става страшно! А иначе, който и да е от политиците, ако дойде да играе, ще му помагам, както на всички участници, да вземе колкото се може повече от парите на банкера, но трябва да има кауза, за която да се борим. И тук идва най-интересното - ако не спечели, дали ще извади пари от собствения си джоб, за да подкрепи каузата, за която е дошъл да играе в „Сделка или не”. А иначе - дали е политик или не, за всички има ред, по който става записването и избирането на участниците. Адресът е sdelka.novatv.bg. Желая успех на всички записали се!

- Преди години си живял в САЩ. Съжаляваш ли, че не си останал там?
- Да, живял съм четири години там. Имаше една приказка, че ако изкараш пет години в САЩ, връщане няма. Няма за какво да съжалявам, че съм се върнал - вече всичко, което го има там, го има и тук. Ако оправим и съдебната система, всичко ще е като отвъд океана.

- А можеш ли да си представиш живота си в друга държава или с друга професия и как би изглеждал той?
- Защо трябва да си представям неща, които не искам? Обикновено човек си представя по-добри неща от тези, които има. Искам да посетя много страни, в които не съм бил, но едно е посещение, съвсем друго е да искаш да се установиш там. Аз много обичам работата си и родината си, за да искам да ги сменям, с която и да е друга. Дори само в моето съзнание.

- Тогава - по друг начин да попитам - с какво от всичко, което имаш, можеш да се разделиш, без да плачеш?
- Мога да се разделя с всичко, без да плача, освен с две неща: със семейството ми и с работата ми. И двете са любовта на моя живот. И двете ме правят безкрайно щастлив.

- Имаш двама синове - Франк и Матю. За какво си говорихте по мъжки с тях за последно?
- За очакванията, които създаваме у хората, с които общуваме. Другото, за което си говорим, са мъжки работи, които си остават между нас...

- Ако ти се оплачат, че някой ги е предизвикал да се бият, какво ще ги посъветваш?
- Неведнъж съм им казвал „с бой не се решава нищо, най-добре е да го избегнеш”. От друга страна, всеки трябва да защитава себе си, семейството и приятелите си.

- Ти бил ли си се като малък? Имаш ли още белези?
- Винаги съм преговарял докрай и съм избягвал боя, но и съм защитавал приятелите си. Не съм привърженик на боя, нито го смятам за начин за решаване на проблемите. За да решиш проблем, трябва да говориш с когото се налага, защото с бой доникъде няма да се стигне. А както всички знаем - насилието поражда насилие. А иначе - белези имам, но не от бой, а от падания от колело, от черешата, от пързалката в парка...

- Това ли са били най-големите ти бели като малък?
- Не, има и други. Бях в четвърти или пети клас и в голямото междучасие се гонехме по коридорите на училището. Един мой съученик тичаше пред мен и в последния момент затвори вратата пред мен. А вратата - огромна, на всичкото отгоре цялата стъкла и рамки. Та, вратата лети към мен и се забива в лицето ми. Стъкла по пода, носът ми кърви, а класната ми пише забележка, че съм счупил вратата! И така - без вина виновен. Баща ми плати за стъклото, а майка ми ме заведе в „Пирогов” със счупен нос (усмихва се).

- Как празнуваш рождените си дни? Какво има задължително на масата и в чашата ти тогава?
- Различно, понякога съпругата ми Ина ми прави изненади, друг път празнувам и с приятелите си. Общо взето нормално. Няма нищо задължително, което да е на масата или в чашите, освен тортата. Обичам риба и вино и ако сме на място, което ги предлага, тогава ги има и на масата ни. Ако обаче ги няма, това няма да ми развали празника.

- А коя е любимата ти дестинация за лятото?
- Бил съм на много слънчеви дестинации, но най-близката до нас съчетава всичко, което го има на местата, за които мечтаем. Само на 425 км от София има плажове, които не отстъпват на най-добрите карибски плажове. Да, това е Гърция - Ситония - Вурвуру - „Кариди бийч”. Шегуваме се с децата, че сме го дали на гърците да го пазят, за да не го съсипем. Топло, слънчево и много приятно. Не карам сърф, но играя на карти и табла от време на време.

- Преди време се включи шоуто „Денсинг старс”. Помниш ли още някоя от стъпките на латино танците?
- Как да не помня, всичко си спомням. Знаеш ли какъв труд съм хвърлил, да не мислиш, че е било на вятъра? Друг е въпросът как ще го изтанцувам. Сигурно ужасно. И журито едва ли би дало и единица на моите умения като танцьор. Едно нещо, за да не се забрави, трябва да се практикува и да го развиваш.

- Със съпругата ти Ина сте семейство отдавна, но периодично се появяват слухове, че се разделяте, или поне, че си имаш любовница. Тя как реагира на това?
- С времето си мисля, че свикна, но усещам, че не й е приятно. Това не зависи от мен, а от тези, които го пишат.

- Как й показваш, че я обичаш?
- Това са малки неща, които са само между нас двамата.

Нашият гост:
Румен Луканов е роден през 1964 г. Работеше в екипа на „Сблъсък”, където задачата му беше да се скара с участниците. Работил е зад кадър и в „Супершоу Невада” с Къци Вапцаров. От септември 2005 г. е неизменният водещ на „Сделка или не” по Нова тв. Женен, има две момчета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта