16-годишно момиче е загинало край Лесидрен, момче е с опасност за живота

Загиналото след катастрофа на място дете снощи край Лесидрен е 16-годишно момиче. Освен него, още едно момиче и едно момче - на 15 и 16 г., са пострадали при ПТП-то, едното е с опасност за живота, съобщиха от МВР за Фокус.

Според очевидец на "Труд онлайн" децата са карали колела.

Инцидентът е станал снощи около 18:50 часа на пътя в посока към село Лесидрен. Причината за тежкия инцидент е нерегламентирано състезание между два леки автомобила. По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите с инициали Ф.М на 28 години от Лесидрен, губи контрол над автомобила и навлиза в банкета. Там блъска движещите се в посока Лесидрен пешеходци.

Две от децата са момичета с инициали В.Ц. на 16 години от град Троян и П.Б. на 15 години от град София. Момчето е с инициали М.Ц, на 16-години от село Лесидрен.

В резултат на удара на място е починало 16-годишното момиче с инициали В.Ц. от гр. Троян. Смъртта е констатирана от пристигналия след инцидента екип на ЦСМП – Ловеч.

Другите двама пострадали са транспортирани и назначени за лечение в МБАЛ – Ловеч с тежки наранявания. Едно от децата е с опасност за живота. Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини