Вестър Фланаган, който уби колеги журналисти, се е самоубил

Бившият колега, който застреля оператор и репортерка по време на предаване на живо, се е самоубил, предадоха световните агенции. Вестър Фланаган е бивш служител на телевизия WDBJ7, за която са работили и жертвите.

Според някои информации, има вероятност само да се е прострелял и да е още жив. Ен Би Си Нюз съобщава, че Вестър Фланаган е в критично състояние в болницата.

Малко преди това беше съобщено, че той е филмирал престъплението и е качил кадрите в акаунта си в Twitter и Facebook.

От заснетите от убиеца кадри се вижда първо как нападателят насочва срещу журналистката Алисън Паркър пистолет и се прицелва в нея, но никой не го забелязва. После той отмества камерата, с която снима и стреля в посока на журналистката. Кадрите са качени в акаунта в Twitter @bryce_williams7, който вече е недостъпен.

Стана ясно,че поводът за убийството са расистки коментари. Фланаган се оплаквал, че Алисън Паркър му е отправяла расистки обиди. Той смята, че е дискриминиран от отдел „Човешки ресурси” на телевизията. Фланаган подал оплакване срещу расистките обиди на Алисън и бил възмутен, че тя продължава да работи въпреки това.

Инцидентът стана във Вирджиния. Загиналите са 24-годишната журналистка Алисън Паркър и 27-годишният оператор Адам Уард. Двамата вземали интервю на живо за сутрешното предаване на телевизията. Веднага след случилото се телевизията прекъсна излъчването на живото интервю и включи водещата от студиото, която беше изпаднала в шок.

Колеги на убитите журналисти разказаха, че операторът бил сгоден за процудентката на сутрешното предаване и скоро трябвало да се оженят. След сватбата, той смятал да напусне телевизията и да се занимава с нещо съвсем различно.

24-годишната репортерка е започнала работа като стажантка, но тъй като се справяла с всички задачи перфектно, била назначена на работа. Преди минути убиецът е пуснал видео в стрелбата в акаунта си в една от социалните мрежи. Кадърът спира до момента, в който се вижда ръката с пистолета му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят