Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Арестуваха четирима мексикански полицаи за отвличането на трима италианци

Руснаците без национален флаг и на закриването на Олимпиадата, реши МОК

Археолози откриха древен некропол в Египет

В Южна Корея пристигна севернокорейска делегация на високо равнище

Ленено масло срещу лошия холестерол

Холестеролът е органично съединение, което се намира във всички клетки и телесни течности на човешкия организъм. Той обслужва много жизнени функции, но при определени условия може да стане опасен за здравето ни. Добрата новина е, че има начини да неутрализираме „лошия“ и да помогнем на „добрия“.

Холестеролът участва в изграждането на клетъчните мембрани, в производството на надбъбречните и половите хормони, витамин D, жлъчните киселини. Част от него се синтезира в черния дроб, а останалата се набавя чрез храната.

Като цяло правилният избор на меню, редовните физически упражнения и от време на време приемът на лекарства, запазват холестерола в нужните граници. Ако обаче нивата на холестерола ви са високи, тогава сърдечно-съдовата ви система, и здравето ви са сериозно застрашени.

„Добър“ или „лош“

Холестеролът е два вида – добър (HDL) и лош (LDL). Последният се определя като такъв, защото се наслагва по вътрешните стени на кръвоносните съдове и по този начин предизвиква стеснявания, възпаления и в крайна сметка – сърдечни заболявания. От друга страна, добрият (HDL) „транспортира“ лошия извън кръвоносните съдове към черния дроб, където той може да бъде преработен и изхвърлен от организма.

Храната, която консумирате

По правило наднорменото тегло води до увеличаване нивата на лошия и намаляване нивата на добрия холестерол. Ето защо лекарите са категорични, че всеки човек може да понижи нивото си на холестерол като промени ежедневното си меню.

Ако намалите приема на наситени мазнини за сметка на храните, богати на фибри (овесени ядки, бобови култури, цитрусови плодове, ягоди, брюкселско зеле), резултатът ще бъде налице.

Хапвайте по-малко готови и предварително обработени храни (кексове, сладки, бисквити), за сметка на богатите на скорбяла и влакнини (пълнозърнест хляб, зърнени храни, ориз, бобови растения). Не прекалявайте с яйцата, черния дроб, сърчицата. Избягвайте панираните и пържените ястия, а заложете повече на печените, варените, приготвените на скара.

Уникалната сила на Омега-3

Доказано е, че Омега-3 мастните киселини притежават уникалната способност да намаляват нивата на холестерола като едновременно с това смекчават действието на наситените мазнини в диетата ни. Освен това Омега-3 мастните киселини помагат достигнатите здравословни нива на холестерола и триглицеридите да се поддържат във времето.

Известно е, че най-богатият продукт на Омега-3 мастни киселини в природата е чистото ленено масло. Задължително обаче е то да бъде нерафинирано и студено пресовано, тъй като в противен случай полезните му свойства се губят. Най-продаваното в световен мащаб ленено масло, това на Barlean’s, не случайно се пресова по специален начин, който предпазва от светлина и кислород и го запазва свежо и чисто.

Скорошно изследване на Американската асоциация за сърдечно здраве сочи, че лененото масло може да спомогне за понижаване на свързаните с холестерола артериални заболявания с над 46 процента.

Лененото масло намалява опасния LDL холестерол и триглицеридите, както и намалява вискозитета на кръвта и намалява натрупването на артеросклеротична плака по стените на артериите. То контролира тенденцията на кръвните телца да се слепват едни за други да създават кръвни съсиреци.

Ленено масло Barlean’s

100% студено пресовано нерафинирано и нефилтрирано, извлечено от подбрани сортове органични семена от лен, отглеждани в екологично чисти райони на Америка.

Най-продаваният Омега-3 продукт в САЩ!

Product of U.S.A.

www.barleansbg.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.