Осъдиха на година и 3 месеца мъжа, похитил и овързал с тиксо певица

Рангел Костов от пловдивското село Рогош ще лежи в затвора 1 година и 3 месеца при строг тъмничен режим. Това реши Окръжният съд в града под тепетата, съобщи "Блиц".

Костов сключи споразумение със съда и се призна за виновен за това, че на фаталния 13 януари 2015 година в Пловдив е отвлякъл бившата си любовница Цветанка Г. Преди това бабаитът пък имал присъда за друго отвличане-на ученици, защото заподозрял, че едното момче му откраднало телефона. Второто обвинение по случая с изгората е, че е взел насила банковата и карта и без нейно разрешение е изтеглил 400 лева.

Типично балканската история придоби гласност, след като Цветанка подала жалба в полицията. Жената, която е певица, живее в Кипър. За коледните и новогодишните празници тя се прибрала в Пловдив, вече била прекъснала връзката си с Рангел. Месец преди това Костов неканен се изтърсил на гости на любимата си в Кипър без да я предупреди за това. Там побеснял, тъй като установил, че жената имала връзка с друг българин - Васко, на когото постоянно пишела есемеси.

Когато певицата пристигнала в България, двамата се срещнали пред магазина на Рангел в Рогош. Зарзаватчията настоявал тя да си признае, че му изневерява, качили се в микробуса на мъжа, за да се поразходят. Избухнал скандал, Рангел извадил тиксо, което бил приготвил предварително, овързал любовницата си да не мърда, сложил я в багажника и часове наред я разкарвал из Пловдив. Спрял пред голям магазин, извадил картата от чантата на певицата и отишъл да тегли пари.

В това време овързаната Цветанка успяла с метална кука да отключи задната врата, да слезе и да се развика за помощ. Тя подскачала като заек пред хората, цялата овързана с тиксо. Пловдивчани изпаднали в недоумение от странната гледка, веднага сигнализирали на 112. Цветанка крещяла: "Викайте полиция, той ще ме убие и зарови". В този момент се появил Колев, набутал я обратно в багажника и отпрашил нанякъде с пълна газ. Разкарвал буса още час, след това закарал изгората си пред дома й и оставил Цветанка.

В съда Колев заяви, че съжалява за стореното, но оправда действията си с непреодолима любовна мъка. В Рогош го описват като много див и невладеещ нервите си и като човек, който няма спирачки пред нищо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право