Как да се измъкнем от горчивия кръговрат на безсънието и тревожността

Сигурно ви е познато - лягаме, гасим осветлението, затваряме очи и ...започваме да се въртим в леглото. Агонията продължава цяла нощ и успяваме да дремнем чак когато дойде време за ставане. А след недостатъчния сън през нощта идва ден с емоционални и нервни разстройства. Горчив кръговрат, в който попадат много жени.

Страдащите от безсъние хора са около 1/5 от населението на света. Жените с този проблем са два пъти повече от мъжете. При тях с напредването на възрастта, безсънието се проявява много по-често и по-активно.

Специалистите казват, че причините, поради които страдаме от безсъние, може да са много разнообразни. Но при дамите над 40 – 45 години водеща и най-често срещана причина са хормоналните промени. Промяната в нормалните нива на хормона естроген неминуемо се отразява на съня на жената. Особено осезаемо се усеща това, когато тя влезе в периода на менопаузата. Именно затова жените на средна възраст често страдат от безсъние и прекалена нервност. А те засилват още повече и без това крайно неприятните други менопаузни смущения – топлите вълни, сърцебиенето, главоболието, снижената концентрация...

Доброто в подобни случаи е, че знаейки причината за безсънието и тревожността могат да се вземат адекватни мерки за нормализиране както на съня, така и на общото състояние на жената.

Като начало, не посягайте към сънотворните. С тях човек получава само илюзията за сън, мозъкът не си почива и продължава да се бори с проблемите – истински или породени от общото ни нервно състояние. А на сутринта човек пак се събужда разбит, трудно се съсредоточава и е още по-раздразнителен.

Има друг начин да се реши проблема с безсънието и тревожността – като се използват природните продукти от фамилия Феминорм - естествена алтернатива на хормоно-аместителната терапия за обладване на менопаузните смущения. При състояния с повишена тревожност и безсъние, за каквато говорим, специалистите препоръчват комбинирането на два от тях — Феминорм Дуо и Феминорм Лека нощ.

Феминорм Дуо е комбинация от два мощни фитоестрогена, структурно и функционално силно наподобяват женските полови хормони, които оказват мощен синергичен ефект върху хормоналния баланс при жени в климакс.Това води до нормализиране на менопаузалните смущения. Във Феминорм Лека нощ към тях е добавен психичен хармонизатор melatonin, който поддържа цикъла сън/бодърстване, регулира биологичния часовник, подобрява настроението и премахва тревожността.

Най-успешната схема за прием е Феминорм Дуо - пo 1 капсула два пъти дневно след хранене и Феминорм Лека Нощ - пo 1-2 капсули вечер, 30-60 минути преди лягане. Продължително време – минимум 5 години.
100% чист природен продукт. В иновативни VGcaps- растителни капсули. Хипоалергични, без глутен, примеси и консерванти! Без съставки от животински произход! Подходящ и за вегетарианци!

Feminorm е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с гинеколог може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. „Цар Симеон” 52, тел. 02/983 62 03; e-mail:[email protected]; www.feminorm.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве