Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Бездомник подпали с цигара изоставена постройка в село Радиево 

Топ 100 на джипитата обяви здравното министерство

– По 5000 лв. бонус на първите десет семейни доктори

– Лекарите се справяли отлично с наблюдението на пациенти със сърдечно-съдови заболявания и диабет

– Всеки осигурен с индивидуален пакет направления – през първото полугодие догодина

Топ 100 на личните лекари, които най-добре се справят с диагностиката и лечението на своите пациенти със сърдечно-съдови заболявания и диабет, оповести Министерството на здравеопазването. „Първите 10 джипита от класацията ще получат бонус от по 5000 лв., а за останалите – още не сме решили“, заявиха вчера за „Труд“ от ведомството. Фамилните доктори ще получат парите си до края на годината, средствата се осигуряват от ведомството.
Със заповед на здравния министър д-р Петър Москов още на 24 януари т.г. е създадена работна група от национални консултанти, представители на МЗ и на НЗОК, които извършват анализи на базата на заболеваемостта на пациентите и ефекта от приложените изследвания и лечения от джипитата. А именно на сърдечно-съдовите заболявания и диабета се дължат 70% от диспансеризираните болни. Анализите по оценяването на „болести-лечение“ приключва на 31 юли т.г., става ясно още от заповедта на министъра.
Така на първо място е поставена д-р Мария Соколова от Дупница, след нея са: д-р Димитър Гачев от пазарджишкото село Драгор, д-р Николай Еничеров от Панагюрище, д-р Снежа Кирова от Варна и д-р Елена Тодорова от Димитровград. Софийските джипита намират свой представител чак на седмо място в класацията с д-р Светла Гигова от 20-а поликлиника, а отличниците от столицата с нея са 11. Останалите са от провинцията.
И догодина ще се изготви същата класация, тъй като и тогава продължават да действат двете програми за превенция и лечение на сърдечните заболявания и захарната болест.
„Стремежът ни е през 2016-а – най-вероятно през първото полугодие, всеки един осигурен да разполага със свои индивидуален пакет от изследвания“, казаха още от МЗ. Идеята е пациентите да не чакат по месец-два, за да си направят едно или друго профилактично изследване, а да могат да го извършат в момента, в който те поискат или се налага. Няма как облекчението обаче да влезе в сила от 1 януари, тъй като трябва да се обявят обществени поръчки, чрез които да се възложи изработването на необходимата за целта система.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.