109 банди разбити при акции на ГДБОП 860 обвинения след разследвания на антимафиотите

НС да даде зелена светлина за „Белене“ Партиите употребили за политически цели референдума за нова атомна централа

Съдът остави за постоянно в ареста съпрузите, обвинени за убийството в столичния квартал “Люлин”

Вижте акцентите от броя на “Труд” в понеделник, 26 февруари 2018

Русенец създаде една от най-бързо развиващите се компании в Силициевата долина

Двуметрови преспи блокират страната Комбинацията със студения арктичен въздух, който се спуска към Балканите от север, създават опасна обстановка на пътищата

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер край бреговете на Япония

Бандити няма, но ги хващат

Фънки и Хилда Казасян жури в „Като две капки вода“

„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

„Лацио“ лети към Шампионската лига

Зелената империя – тъмната страна на WWF От 20 години швейцарската офшорка е оплетена с политико-икономически лобита в страната ни

Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

Как храни ни карат да миришем зле

Човек е това, което яде, казват старите хора.

Храната оказва влияние върху здравето, фигурата, настроението и… разбира се, на миризмата ни.

Кои са основните храни и продукти, които трябва да избягвате, ако искате да миришете приятно?

На първо място се хранете балансирано, но внимавайте с консумацията на алкохол, месо, чипсове и млечни продукти. Те, както и някои други храни, могат да причинят лош дъх и миризма.

Аспержите са изключително полезни, но понякога причиняват неприятна миризма на урината. Причината – попадайки в човешкия организъм някои от веществата, които се съдържат в аспержите, се превръщат в летливи серни съединения.

Алкохолът първо е доста калоричен, а после – може да причини изпотяване и лоша миризма на тялото. При прекаляване със спиртни напитки се стига до повишено отделяне на пот.

Когато ядем чипс, вафли и други храни от групата т.нар. “джънк фубс” (б.а. – от англ. junk foods) и не спортуваме достатъчно, в организма ни се натрупват мастни клетки. Освен до излишни килограми, те водят до нежелан дъх и неприятен мирис на тялото.

Редица проучвания показват, че хората, които консумират месо, и вегетарианците миришат различно. Миризмата на тези, които не ядат месни продукти, е в пъти по-приятна от тази на месоядните.

Веднага след като сме консумирали лук, чесън и къри, се променя дахът ни. Няколко часа по-късно обаче започваме да миришем и самите ние. Причината – ароматните подправки образуват серен газ в организма ни, който се отделя през порите на кожата. Така мирише както устата ни, така и цялото ни тяло.

В млечните продукти се съдържа голямо количество протеини и на храносмилателната система й е нужно повече време, за да ги преработи. Прекомерната консумация на мляко, сирене и кашкавал може да доведе до отделяне на метил меркаптан и сероводород, които могат да причинят неприятна миризма на тялото ни.

Рибата е полезна, защото е богата на витамин А. При прекалена консумация обаче може да се стигне до неприятен дъх и дори до отделяне на неприятна миризма от тялото ни.

Репичките също могат да причинят лош дъх и неприятна миризма.

Цигарите развалят не само дъха, но водят до лош мирис на потта.

Как да намалим влиянието от тези храни върху телесната ни миризма?

Първо, чрез редовно ядене на храни, богати на фибри.

Второ, чрез по-голяма консумация на зеленчуци.

И трето, с по-добра лична хигиена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.